LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 25 feb 2022

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Marktbeeld 25 feb 2022

  • Wereldmacht worden of blijven is smerig werk. Een video over waarom de oorlog in Oekraïne onvermijdelijk was. Mogelijk geeft het je wat inzicht over zaken als uitbreiding NAVO en de reden waarom Rusland doet wat het nu doet.
  • In Nederland verschillende gebouwen in de kleuren van Oekraïne… Is dat wat wij er voor over hebben? Waarom nu niet per direct stoppen met importeren van alles wat uit Rusland komt? Immers, Rusland betaalt de oorlog van de verkoop van gas aan ons. Dan de verwarming maar wat lager! Nu doen we een paar sancties waardoor de gasprijs omhoog gaat en we betalen die hogere gasprijs gewoon aan Rusland. In het Kremlin lachen ze zich een bult in de broek om de logica en de lafheid van het westen.
  • De beurzen in de VS lieten gisteren een enorme omkering zien. Van 4% verlies uiteindelijk naar een ruim 2% winst. Dat is nogal wat.
  • Vooral uraniumaandelen deden het goed gisteren. Het werd daarom gisteren een prachtige beursdag voor me. Wie had dat kunnen denken…
  • De goudprijs kwam gisteren op een hoogste koers van het laatste jaar.
  • Bitcoin en andere crypto munten herstelden vannacht in koers. In Oekraïne is het gebruik van crypto munten de laatste 24 uur enorm toegenomen. De banken geven immers nu geen cash meer uit. Zolang er Internet is kan crypto dus een alternatief vormen. De vraag is hoe lang stroom en internet nog beschikbaar blijven. Als de Russen écht tegengehouden worden door het Oekraïense leger, dan kan Putin wel eens de infrastructuur gaan aanpakken om net als in de jaren dertig het land te knechten door het uit te hongeren. In de jaren dertig stierven miljoenen Oekraïners de hongerdood in wat we nu de holodomor noemen. Kijk dat maar eens na. Je begrijpt dan misschien beter waarom Oekraïners zo zielsgraag los van Rusland willen zijn, ondanks dat ze zo veel met elkaar gemeen hebben.
  • Echte helden zijn er in Rusland. 1400 mensen zijn er opgepakt omdat ze tegen de oorlog demonstreerden. Tegen de oorlog demonstreren in Rusland, daar moet je echt ballen voor hebben. Petje af voor die heldhaftige Russen.
  • Het eerste slachtoffer in een oorlog is de waarheid. Berichten over Oekraïense successen zijn helaas meestal alleen maar propaganda om de mensen daar een hart onder de riem te steken. De Russen serieus tegenhouden lijkt mij een vrijwel onmogelijke taak. Er stromen honderden tanks en vliegtuigen het land binnen. Dat je dan één tank of vliegtuig kapot schiet, dat zet dan niet echt zoden aan de dijk.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *