LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 25 feb 2020

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Marktbeeld 25 feb 2020

audi, e-tron
  • De goudprijs heeft gisteren een top gemaakt en toen het nieuws van de forse stijging in het nieuws kwam werd er winst genomen. De hoogste prijs ooit voor goud in euro’s lag gisteren op 1.557 euro. In dollars was het nog niet de hoogste koers ooit. De dollarkoers van 1,685 dollar was wel de hoogste sinds 2013.
  • Audi is niet in staat voldoende batterijen voor de elektrische auto’s te verkrijgen/produceren. De productie van de e-torn is daarom stopgezet. De accu’s worden in Polen door het Zuid Koreaanse bedrijf LG Chem geproduceerd. Audi wil in 2020 80.000 auto’s produceren. LG Chem kan slechts 40.000 accupakketten leveren. Audi heeft dus nog een probleem op te lossen.
  • Het bedrijf Esperite NV heeft een boete van 300.000 euro gekregen. Het bedrijf heeft de cijfers over 2017 niet op tijd ingeleverd. Ook de cijfers over 2018 zijn nog altijd niet ingeleverd. Een dochterbedrijf ging failliet en de curator heeft bewijzen gevonden dat een deel van de opgeslagen stamcellen spoorloos is. Diefstal of fraude wordt dus niet uitgesloten.
  • In de VS zijn de hypotheekrentes op een laagste punt in 8 jaar gekomen. Een 30 jaar hypotheek kost nu nog slechts rond de 3,34% rente. Veel Amerikanen pakken de kans om hun leningen te herfinancieren.
  • Het aantal nieuw gebouwde huizen in de VS is lager dan verwacht. Dat terwijl er in 13 jaar niet zo veel vergunningen om te bouwen zijn afgegeven. De daadwerkelijke bouw van nieuwe huizen is 3,6% gedaald ten opzichte van een jaar geleden.
  • De AEX index is weer onder de 600 punten gesloten. In de VS gingen de beurzen gisteren meer dan 3,5% omlaag.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *