LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 25 aug 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 25 aug 2023

  • Gisteren heb ik weer een huurcontract kunnen sluiten met één van mijn huizen die vorige maand leeg was komen te staan. Moet nog wel de vloerbedekking laten reinigen, maar huurder wil er per 1 september intrekken.
  • Oud president Trump is op borgtocht weer vrijgelaten. Zijn mugshot gaat nu de wereld rond.
  • SpaceX is aangeklaagd voor discriminatie. Het gaat om achterstellen van mensen zonder Amerikaans staatsburgerschap. Het is echter zo dat iedereen met een legale verblijfsstatus voor werkgevers gelijk behandeld moet worden.
  • Broodjeszaak Subway is verkocht. Roark Capital heeft het gekocht voor 10 miljard dollar. Subway heeft 37.000 vestigingen en is van plan verder uit te breiden. Het bedrijf is in 1965 opgericht.
  • De dreigende staking in de gassector in Australië is voorbij. De gasprijs was door de dreiging van stakingen stakingen flink opgelopen. Nu de dreiging voorbij is, daalde de gasprijs weer 30%. De gasmarkt blijft enorm zenuwachtig. Ik heb daarom mijn energieprijzen voor twee jaar vastgeklikt. Ik heb liever zekerheid in zo’n markt.
  • In Griekenland woeden nu enorme bosbranden. De extreme warmte in Zuid Europa dreigt in meerde landen een economische ramp te worden.
  • Het gaat slecht met de scheepvaart. De vraag naar scheepsruimte tussen Europa en China is flink afgenomen. Men heeft na de Corona lockdowns extra veel ingeslagen en nu is er dus genoeg voorraad in Europa. Daarbij is de vraag van consumenten door de hogere inflatie ingezakt. Ik heb zelf, sinds mijn laatste pakket is zoekgeraakt en iedereen verantwoordelijkheid afschuift, niets meer rechtstreeks in China besteld. Je kan beter iets meer betalen en het ook krijgen, dan betalen en niets geleverd krijgen…
  • De FED kwam deze week bijeen in Jackson Hole en de markt is er behoorlijk zenuwachtig van geworden. De FED zelf lijkt ook onzeker. Dat terwijl ze altijd zeggen dat ze de hele economie beheersen. Dat is dus een onzekere factor en daar houden beleggers niet van.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *