LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 25 april 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 25 april 2017

Soms zit het even tegen… Vanochtend kwam ik er achter dat er een storing was bij de zwemvijver. Zo’n 30 kuub water is in de tuin gestroomd. Dat was dus even letterlijk aanmodderen vanochtend.
– In Venezuela is een fabriek van GM door de overheid overgenomen. Onduidelijk is nog waarom dit gebeurde. GM gaat deze naasting aanvechten, maar veel kans op succes is er niet. Venezuela zelf biedt geen ruimte voor beroep nu het land een dictatuur is geworden en het land is te arm om via internationale arbitrage nog echt een paar veren uit het land te plukken. Het lans is zo kaal als een kikker. Deze overname geeft weinig vertrouwen bij andere bedrijven die in Venezuela actief zijn.
– Als Trump voor op uiterlijk vrijdag een deal heeft over het budget, dan sluiten zaterdag verschillende overheidsinstellingen omdat die dan geen geld meer hebben. Lonen van ambtenaren kunnen dan niet worden uitgekeerd.
– Opvallend is dat Trump ook veel milder richting de FED is geworden. In de verkiezingsstrijd was hij extreem scherp richting de FED. Nu is hij bijna zo ver dat hij ze moet smeken om de rente laag te houden omdat zijn budget compleet ten gronde gaat als de rente een procent zou stijgen. De FED heeft op haar beurt via een onderdirecteur al aangekondigd dat ze er klaar voor zijn om de rente dit jaar nog een paar keer met 0,25% te laten stijgen. De druk wordt opgevoerd om Trump een toontje lager te laten zingen.
– Alan Greenspan heeft zich uitgesproken tegen de handhaving van de Dodd-Frank wetgeving en scheert zich daarmee achter de opstelling van Trump. Van een bankier mag weinig anders verwacht worden.
– Volgens de Saoedi’s is de waarde van Aramco (hun staatsoliebedrijf) zo’n 2 biljoen waard. De banken die zich bezighouden met de beursgang voorbereiding komen echter niet verder dan maximaal 1,5 biljoen. Nog altijd bijna twee keer zo groot als Apple, dat nu met een waarde van 753 miljard het grootste beursgenoteerde bedrijf ter wereld is.
– De Nasdaq en de DAX zijn gisteren op recordstanden gesloten. De DAX won gisteren 406 punten.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *