LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 24 sept 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 24 sept 2021

  • 800… De AEX index is gisteren voor het eerst boven de 800 punten gesloten.
  • Drie spotgoedkope, maar dus ook zeer onpopulaire grondstofaandelen besproken. Kijk hier
  • Reshoring… Het opnieuw bezien waar je je artikel als winkel of bedrijf van afneemt. Men stapt af van China, maar… waar haal je dan je producten vandaan? Er is in de wereld een enorme verschuiving gaande omdat het westen niet langer zo afhankelijk van China wil blijven. Het is duidelijk geworden dat het te gevaarlijk is. Die verandering hebben we nu last van, want China is te duur en andere leveranciers zijn er nog niet altijd klaar voor. Andersom wil China nu niet langer dat bedrijven te veel te zeggen hebben in China. Er komt dus een figuurlijke muur tussen China en het westen.
  • Erg slim zijn ze niet bij Global Knowledge. Als je er zonder QR code een meerdaagse cursus volgt, dan verwachten ze van je dat je IEDERE dag een nieuwe test doet en daarvan bewijs levert. Wel gevaccineerden hoeven niet te worden getest. Kunnen anderen wel besmetten, maar dat is een detail waar we het maar niet over hebben.
  • Bronnen in China stellen dat de Chinese overheid aanwijzingen aan de leiding van Evergrande aan het geven is. Men neigt naar een nette afwikkeling, maar ook uiteindelijke beëindiging van de werkzaamheden van het bedrijf. Ik schreef al eerder dat het vooral een Chinees probleem betreft. De Chinese overheid wilde weinig westerse investeringen. Gelukkig maar… Zo ver bekend is van de 300 miljard dollar tegenwaarde slechts 19 miljard in het buitenland terechtgekomen.
  • Alibaba moet nu ook haar belang in een lokaal Chinees televisienetwerk verkopen. De Chinese overheid wil niet dat dit machtige bedrijf ook nog eens inwoners via TV kan bereiken.
  • Majorel Group komt op een koers van 33 euro naar de Amsterdamse beurs. Het bedrijf is daarmee 3,3 miljard waard. Vandaag wordt het aandeel verhandelbaar op de beurs.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *