LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 24 okt 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 24 okt 2022

 • Afgelopen zaterdag hebben we een prachtige (vroege) halloween tocht door onze tuin georganiseerd. 10 uur lang opzetten en vijf uur op zondag weer afbreken. Het was iedere minuut waard.
 • Philips gaat wereldwijd 4.000 banen schrappen. 400 daarvan zullen gedwongen ontslagen in Nederland zijn. De omzet van Philips daalde afgelopen jaar met 5%. Vooral de slaapapneu affaire doet het bedrijf zeer.
 • FvD kamerlid Gideon van Meijeren leek het een goed idee om een journalist te beledigen en weg te zetten als riooljournalist. Wederom een fascistische actie vanuit FvD. Journalisten kunnen vervelend zijn voor politici, maar een vrije pers is wel de kern van de democratie. Iets waar FvD heel ver van af staat. De FvD wil geen vrije pers en al helemaal geen democratie. FvD politici zouden wat mij betreft iets meer dan alleen hun reptielen hersenen mogen gebruiken.
 • De beurs van Hong Kong staat op het moment van schrijven 5,5% lager. Dit lijkt een reactie te zijn op de 3e termijn van Xi, die afgelopen weekend liet zien dat hij geen enkele oppositie meer toestaat. Slecht nieuws voor Hong Kong dus.
 • Boris Johnson trok zich terug uit de strijd om het premierschap.
 • Schlumberger, Greenport.McRoRan en Huntington Bancshares waren vrijdag met rond de 10% winst de grote winnaars in de beurs.
  SVB Financial Group verloor 24% aan waarde. Dit naar aanleiding van één downgrade door een analist.
  Twitter verloor 5% aan waarde. De strijd rond Elon Musk doet het bedrijf en het aandeel geen goed.
 • Zuid en Noord Korea hebben op zee waarschuwingsschoten naar elkaar afgevuurd. De spanning neemt er verder toe.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *