LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 24 november 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 24 november 2021

  • Powerhouse Australia is door Shell gekocht van Meridian Energy Ltd. Het is een transactie van 573 miljoen US$. Voor Shell dus geen enorm grote deal, maar het is wel een belangrijke stap. Powerhouse is namelijk een energiebedrijf dat duurzame energie naar consumenten brengt. Ze bedienen 185.000 huizen en kleine bedrijven.
  • Ook Japan overweegt nu om haar strategische oliereserves aan te spreken om daarmee de energieprijzen te drukken.
  • Het aandeel Rivian dat ik recent in een video besprak, is de laatste weken fors in koers gedaald. Van een top rond de 172 naar nu onder de 116.
  • In Oekraïne zijn ze er van overtuigd dat Rusland klaar staat om onder het mom van zelfverdediging Oost Oekraïne binnen te vallen. Het zou tactisch te vroeg zijn, want Europa heeft nu nog energiereserves. Eind januari, of in februari 2022 zijn de energiereserves van Europa vrijwel op en is het blok economisch gezien veel zwakker en kan Rusland dus veel meer pijn doen. Dat zou een beter moment zijn om toe te slaan. Immers, wat zou Europa tegen een Russische inval willen doen? Rusland is vooral boos dat de Oekraïners nu Turkse drones gebruiken om de Russische artillerie te vinden en uit te schakelen als die weer eens het bestand schenden.
  • Unieke kans! De meest toonaangevende Elliott Wave site in de wereld zal op Thanksgiving Day voor één dag tegen aanzienlijke kortingen geheel te bezoeken en bekijken zijn. Dat wordt dus de hele site leegtrekken! Kijk hier
  • Xpeng heeft aangegeven dat ze het doel heeft om 50% van haar auto’s buiten China te gaan verkopen. Op dit moment is de fabrikant nog heel erg op China gericht. Het land wil in 2022 naar Zweden, Denemarken en Nederland komen.
  • De afwikkeling van het Imtech faillissement duurt lang. Volgens de banken zijn de curatoren vooral hun eigen kas aan het spekken en ze hebben daarom samen een integriteitsklacht tegen de aangestelde curatoren ingediend.
  • ASR is de grootste bezitter van landbouwgrond in Nederland. Ik maakte er een video over.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *