LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 24 mei 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 24 mei 2021

inflatie, beursbox
  • Het is officieel… De Verenigde Staten willen Groenland niet meer van Denemarken kopen. President Biden heeft het voorstel officieel ingetrokken.
  • Gaat bitcoin mining in China verboden worden? Het ziet er in ieder geval naar uit dat het heel veel moeilijker gemaakt gaat worden… De prijs van bitcoin daalde dit weekend nog weer ruim 10% nadat vrijdag een persbericht van de Chinese overheid werd uitgegeven. Daarin staat dat de Chinese overheid wil ingrijpen op zowel mining als trading van crypto’s.
  • Inflatie die iedereen voelt… Boodschappen zijn 3% duurder dan een jaar geleden…gemiddeld. Dan nog kan het dus enorm verschillen, want niet alles is evenveel duurder geworden.
  • In de VS willen republikeinen graag de belastingen verhogen op gebruiksgoederen. Daar hebben ze geen enkele moeite mee. Punt is namelijk dat dan de arme inwoners relatief meer betalen. Immers voor hen komt die belastingverhoging keihard aan, terwijl het door de rijken amper gevoeld gaat worden. Waarom moeten de Republikeinse politici in alles bewijzen dat ze vreselijke mensen zijn?
  • Ik wandelde gisteren in Max Verstappen gebied… Het leek wel carnaval op de terrassen… Ook op huizen de nodige vlaggen. Ze hadden iets leuks te vieren.
  • KLM, Shell en Rabobank waren vorig jaar in Nederland de grootste schrappers van banen in Nederland. Rabobank is nog altijd de nummer twee werkgever in Nederland. Het verlies aan banen was bij de nummer drie (KLM) het hoogst. Daar gingen 5000 fte’s verloren.
  • In de VS is de overlevende Koch brother groots in huizen gestapt. Daar wordt je niet vrolijk van. Deze akelige man wil huurders die niet betalen zo snel mogelijk uitzetten. Hij wil zelfs zo snel mogelijk af van wetgeving die huurders beschermd. Die bescherming stelt in de VS al niet veel voor, maar zelfs dat is hem al te veel. Hij wil in zijn laatste levensdagen nog veel rijker worden.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *