LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 24 mei 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 24 mei 2018

– KPN gaat een interim dividend van 1,3 cent per aandeel uitkeren.
– De AFM gaat de politiek vragen om de taxatiebranche aan banden te leggen. Volgens de toezichthouder is de zelfregulering niet afdoende gebleken en blijkt fraude nog altijd te snel op de loer te liggen. Hier moet op een andere manier ingegrepen gaan worden is de mening van de toezichthouder. De grote partijen in de branche vinden het over het algemeen wel goed zoals het nu gaat, terwijl de kleine partijen de toezichthouder vaker gelijk geven.
– AngloGold gaat in Zuid Afrika 2000 mijnwerkers ontslaan in het kader van een afslankingsoperatie.
– President Trump overweegt een extra importtarief op buitenlandse auto’s van 25%. Als dit uitgevoerd gaat worden, dan zal het in Europa vooral Duitsland raken. Welk nut het voor de VS heeft is de vraag. Er zullen namelijk ook tegenmaatregelen op komen van getroffen landen. Wat het in ieder geval doet, is de relatie met andere landen bekoelen. Het wordt Europa steeds duidelijker dat de VS haar vriend niet meer is.

bmw
– Er is een enorme hack operatie in Oekraïne bezig. Honderdduizenden routers zijn besmet met een virus dat uit Rusland lijkt te komen. Doel van de operatie kan wel eens het platleggen van het Internet en daarmee het economische verkeer in Oekraïne zijn. We lezen er niet veel meer over, maar per week worden er in Oost Oekraïne honderden granaten afgeschoten. Officieel is er een bestand, maar in de praktijk is het front tot staan gekomen en schiet men naar elkaar om te laten weten dat ze er nog zijn.
– Komt er in juni nog een top tussen Trump en Kim? Het lijkt steeds onwaarschijnlijker te worden. De Amerikaanse vergelijking met Libië is in Noord Korea verkeerd gevallen. In 2003 liet Libië haat nucleaire ambities los in ruil voor hulp en erkenning. In 2011 werd het regime door het westen verraden en ten val gebracht. Niet echt slim om Noord Korea daar mee te vergelijken…
– Aandeelhouders Westfield zijn akkoord met de overname door Unibail.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *