LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 24 jan 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 24 jan 2023

  • Vanmiddag ga ik in het lunchwebinar hebben over de gevaren van het beleggen in Chinese aandelen. We beginnen om 12:30 uur en je kan je hier aanmelden.
  • Volgens de Amerikaanse Justice Department is de dominantie van Google op de advertentie markt en zoekmachine markt te groot. Ze wil er daarom iets aan gaan doen.
  • Het smokkelen van kippeneieren is in de VS een serieuze zaak aan het worden. De prijzen voor eieren lopen namelijk heel hard op. Het gaat vooral om smokkel tussen Mexico en de VS.
  • De Amazon medewerker die in Alabama een vakbond hielp oprichten is door Amazon ontslagen. Amazon heeft echt een enorme hekel aan vakbonden en deze illegale stap is geen verrassing. Wilt u toch bij Amazon blijven kopen? Ik zit zelf ook in een tweestrijd. Ik koop bewust al niet bij Amazon, maar ik heb mijn hosting wel bij hen uitbesteed.
  • ChatGPT is enorm in het nieuws. Microsoft gaat er miljarden in investeren en Google ziet de software als haar grootste bedreiging. De mogelijkheden van ChatGPT zijn enorm. Ik ben momenteel een rapport aan het schrijven door deze software te gebruiken. Puur om er ervaring mee op te doen en te kijken waar we als beleggers kunnen profiteren van deze ontwikkeling.
  • Ook Spotify gaat veel mensen ontslaan. Het gaat om 6% van al hun medewerkers.
  • Wil je je boek verkopen, dan moet je met controversiële uitspraken komen. Mike Pompeo heeft de les goed geleerd. Volgens hem heeft de vermoorde journalist Khashoggi veel te veel aandacht gekregen. Zo goed was hij niet als journalist. Het feit dat hij in een ambassade in stukjes gehakt werd is blijkbaar voor Mike geen wereldnieuws. Al was Khashoggi een werkloze zwerver geweest, dan nog had deze daad wereldnieuws moeten zijn. Maar ja, Mike wil dat je zijn boek koopt. De moord op Khashoggi is de reclame om geld te verdienen. Hoe diep kan je zakken?
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *