LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 24 apr 2024

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 24 apr 2024

  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar het bedrijf Energy Fuels bespreken. Het is mijn grootste belegging in mijn zakelijke aandelen portefeuille. Ze namen deze week een concurrent over. De koers daalde daarop 10%. Wat is er aan de hand? Waarom zijn beleggers zo negatief over deze overname? Klik hier om er om 12:30 uur bij te zijn (gratis)
  • Mijn eerste video die meer dan 100.000 kijkers heeft getrokken is een feit. Het is een video over de Russische verliezen in Oekraïne en ik maakte de video drie maanden geleden. Klik hier om naar het video kanaal te gaan!
  • De maand april zal voor mijn huizen in Detroit een positieve maand worden. De huur is massaal netjes overgemaakt. Een heel verschil met maart, toen bijna niemand op tijd betaalde.
  • De Amerikaanse Senaat heeft, zoals verwacht, het steunpakket aan Oekraïne, Israël en Taiwan, goedgekeurd. In Polen stond gisteren al een enorme hoeveelheid aan materieel klaar om de grens over te steken.
  • Tesla is met haar cijfers en haar plannen gekomen. Het bedrijf wil binnen twaalf maanden ook met minder dure modellen gaan komen. In die markt is bijvoorbeeld Renault al heel succesvol. Het afgelopen kwartaal was overigens niet best. De omzet daalde met 9% ten opzichte van een jaar geleden. De koers steeg gisteren 15% in waarde. Beleggers zijn blijkbaar opgelucht.
  • De regering wil een planbatenheffing gaan invoeren. Een belasting op de stijging van de grondwaarde als de bestemming wordt aangepast. Dit moet grondspeculatie tegengaan. De andere kant van de medaille is dat grond verkopen minder interessant wordt, dus dat er minder grond voor bestemmingsaanpassing aangeboden wordt. Het probleem is dat een bestemmingsplan aanpassen ook al erg duur is. De planbatenbelasting is er nog niet. Er moet een nieuwe wet voor gaan komen. Dat is maar niet zo maar geregeld.
  • Volvo Cars heeft meer 8% meer winst gemaakt op een 2% lagere omzet.
  • Google merkt dat consumenten anders zoeken op Internet. De concurrentie neemt daarom voor Google als zoekmachine snel toe. Ik merk het zelf ook. Ik zoek veel vaker met YouTube, ondanks dat ik enorm last heb van het vervelende algoritme van dat platform. Als je echter de juiste zoekwoorden gebruikt kan je dat algoritme ietwat omzeilen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *