LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 23 okt 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 23 okt 2019

brexit

Gisteren is eindelijk in het VK de Brexit wet openbaar gemaakt. Tot op heden was deze tekst geheim. Men had het parlement willen laten stemmen zonder de tekst openbaar te maken. Nu is mij wel duidelijk waarom. Het is in feite het buiten spel zetten van het parlement bij een vertrek uit de EU.

Er is een nieuwe extern bod op Just Eat gedaan. Het bod is hoger dan het bod dat TakeAway recent deed. Investeringsfonds Prosus heeft het bod gedaan. De vraag is nu of de aandeelhouders nu liever een korte termijn hoger bod willen tegenover een lange termijn winst van een overduidelijke grootste speler in de markt.

Er is bekend gemaakt in welke nieuwe fondsen het overheids investeringsfonds Dutch Venture Initiative (DVI) heeft geïnvesteerd. Het gaat om onder meer Jopenbier uit Haarlem en Kledingontwerpsters Marlies Dekkers. Het fonds is gevuld met 400 miljoen euro. Het bedrijf heeft nu 218 investeringen gedaan.

China heeft in de Salomon eilandengroep een eiland geleased. China zou hier een heel strategisch gelegen militaire basis kunnen vestigen en daarmee de route tussen de VS en Australië beheersen. Het zou daarmee tevens Indonesië van twee kanten kunnen bedreigen.

Softbank gaat WeWork van kapitaal voorzien en krijgt hierdoor 80% van de aandelen. Een bedrijf dat volgens de zakenbankiers enkele weken geleden nog 45 miljard waard was is hiermee omlaag gewaardeerd tot nog geen 10 miljard aan waarde. Is dat fraude of slechts perceptiemanagement geweest?

BoJo heeft gisteren zijn eerste stemming in het Lagerhuis gewonnen en direct daarna een belangrijke stemming weer verloren. Brexit op 31 oktober is vrijwel onmogelijk geworden.

De afgelopen week kreeg u geen nieuwsbrieven. Ik maakte ze wel, maar ik kreeg ze niet verzonden. We hebben hier software problemen gehad en zijn nog altijd bezig om over te stappen op een andere software leverancier. De huidige oplossing is dus ook tijdelijk.

Unibail Rodamco heeft succesvol 750 miljoen euro uit de markt gehaald via een 12 jarige obligatielening. Ze betalen slechts 0.875% aan rente.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *