LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 23 mei 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 23 mei 2022

  • Elon Musk is nu serieuzer in de problemen gekomen nu een medewerkster hem beschuldigd heeft van ongewenst seksueel gedrag. Daarbij is Elon Musk naar buiten gekomen als iemand die ineens de slogans van ultra rechts begint te spuien. Dat zal veel fans van hem van hem gaan vervreemden. Het aandeel Tesla verloor vrijdag 6,5% aan waarde.
  • Elon Musk is Cathie Wood in ieder geval als fan kwijt. Ze heeft de aandelen Tesla verkocht en in plaats van Tesla is nu ROKU de grootste bezitting van ARKK.
  • Hyundai heeft aangegeven dat het 10 miljard in de VS gaat investeren. Het bedrijf wil de samenwerking met Amerikaanse bedrijven intensiveren.
  • En ja, we hebben de volgende uitbraak van een besmettelijk virus. De apenpokken. Als je het hebt, moet je drie weken in isolatie. Dat is omdat er nog erg weinig over deze ziekte bekend is.
  • Nu de oorlog in Oekraïne voortduurt en de spanning tussen China en de VS ook niet minder wordt moet de wereld op zoek naar nieuwe manieren om iedereen te voeden en te voorzien van wat er nodig is om goed te kunnen leven. Geen makkelijke opgave, want de verdeling van grondstoffen en energie is “lastig” als de wereld in meerdere blokken verdeeld raakt. Dat gaat nog wel wat problemen geven is is zeker een inflatie verhogende zaak.
  • De Baltische staten nemen geen Russische elektriciteit meer af. Deze landen zijn veel feller tegen Russische invloeden dan bijvoorbeeld Duitsland en Nederland. Ze hebben de herinnering aan de Russische overheersing nog goed in beeld en willen geen herhaling daarvan zien.
  • Europa heeft een eerste enorme lading babyvoeding naar de VS gestuurd. In de VS is een enorm tekort aan babyvoeding ontstaan. Het beste hadden we dat geruild tegen Amerikaans gas tegen een heel lage prijs! Babypoeder wordt nu meegestuurd met commerciële vliegtuigen in plaats van in aparte vrachtvliegtuigen. Door deze ‘meezending’ komt het ook al beter verdeeld in de VS aan.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *