LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 23 maart

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 23 maart

  • Volgens inlichtingendiensten hebben de Russen nu zo’n 10% van hun gevechtswaarde verloren in Oekraïne. Voor een modern leger is dat een onhoudbaar hoog percentage. Wat ze nog wel veel hebben is artillerie en daar vallen ze nu vooral op terug. Rusland heeft een keiharde noodzaak om Mariopol te veroveren. Alleen dan krijgen ze gevechtstroepen vrij om op de andere fronten extra druk te zetten. Op de andere fronten beginnen de Russen nu immers terug te vallen omdat de kracht van de Oekraïense troepen nu juist toeneemt.
  • De hoge prijs voor energie begint invloed te hebben op de vraag naar energie. We zien nu partijen afhaken waardoor de vraag afneemt.
  • Master Plan 3 is wat Tesla een nieuwe impuls moet geven. Elon Musk Heeft eerder plan 1 en 2 gelanceerd en plan 3 moet Tesla ‘breed’ in de markt gaan zetten. Het bedrijf zal nu dus bijvoorbeeld ook gaan komen met kleine elektrische auto’s.
  • De beurs van Hong Kong zit in een enorm herstel, lijkende op een bull markt. De reden is dat men hoopt op meer armslag door minder zakelijke regulatie vanuit Peking.
  • De ECB heeft crypto aanbieders gewaarschuwd dat ze er alert op moeten zijn niet (on)bedoeld medeplichtig te zijn aan de Russische oorlog in Oekraïne.
  • Het Russische leger was soldaten aan het werven op een site van Prosus. Na klachten van Oekraïne zijn de advertenties offline gehaald.
  • Inflatie voelen we als consumenten vooral bij energie en boodschappen. We kunnen de inflatie dus niet ontlopen zoals bij prijsstijgingen bij bijvoorbeeld vliegreizen. Immers, dan kan je besluiten niet te vliegen. Eten en verwarmen moeten we allemaal.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *