LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 23 jan 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 23 jan 2023

  • Morgen geef ik weer een lunchwebinar. Het is om 12:30 uur en je kan je er hier voor opgeven.
  • 50% koerspotentie. Ik besprak vorige week een aandeel dat volgens analisten van Bank of America een 50% koerspotentie had binnen slechts 12 maanden. We zien het niet veel, maar ik ben het met ze eens. Kijk hier.
  • Tussen de 50% en 80% van alle Chinezen is deze maand ziek (geweest) met Covid. Het is nu nog anderhalve week feest in China i.v.m. het nieuwe jaar. De economische impact valt dus wel mee. Overigens houdt China de statistiek nu amper bij. Het is te gênant voor ze. Hun beleid rondom Covid heeft gefaald.
  • De huizenprijzen in Nederland dalen momenteel. Vooral Noord Holland, Utrecht en Flevoland voelen de daling.
  • Twitter wil een abonnement aanbieden waarbij je reclame vrij blijft. Daarmee hoopt Musk minder afhankelijk te worden van reclame inkomsten. Belangrijk, omdat veel adverteerders vertrokken zijn.
  • De prijs voor een bitcoin is dit weekend fors gestegen. Per bitcoin kwam er zo’n 1.500 euro bij.
  • Brazilië en Argentinië overwegen samen één munt te gaan gebruiken. Argentinië kent nu een inflatie van 93%. Ook Brazilië voelt economische tegenslag. In theorie is het een goed idee, mits het beleid rondom de munt maar onafhankelijk bepaald kan worden. Kan dat niet, dan is het eerder een prachtige manier om snel in oorlog met elkaar te komen. De landen staan beide bekend om hun enorme corruptie. Dat is geen goede basis voor een gezamenlijke munt.
  • Google heeft veel werknemers ontslagen, waaronder een flink aantal die recent promotie gekregen hebben. Ze hebben geen aankondiging gekregen, maar konden gewoon niet meer naar binnen. Wat een schandelijke manier om met je personeel om te gaan. 12.000 mensen verloren hun baan. Het is de getroffen werknemers vooral niet duidelijk waarom ze hun baan verloren.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *