LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 23 februari 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 23 februari 2017

– Delta Lloyd heeft vorig jaar een fors hogere winst gemaakt. De winst verdubbelde bijna tot 231 miljoen euro.
– De Nederlandse bouwsector zag de totale omzet in 2016 met 6,3% groeien. Dat is nog wel zo’n 8% onder het omzetniveauvan voor de crisis, maar duidelijk is al wel dat het ergste voorbij lijkt te zijn.


– Tesla heeft wederom een verlies gemaakt. Dit keer was het 123 miljoen dollar. Ik verwacht ook niet dat het bedrijf snel winsten gaat maken.
– Een groot vrijhandelsverdrag gaat in. Dit verdrag tussen 110 landen moet het vooral voor kleinere ondernemers makkelijker maken om grensoverschrijdend te werken. Gaat het daadwerkelijk lukken? Het lijkt me toe dat men dan minstens meer informatie over dit verdrag moet gaan verstrekken. Wat hebben we immers aan een verdrag dat niemand kent? Het verdrag zal vooral de handel tussen arme landen stimuleren. Europa kent al open grenzen.
– Het lijkt er op dat de FED de rente vrij snel weer een stukje wil verhogen. Mogelijk dat halverwege maart er weer een 0,25% renteverhoging aan gaat komen.
– De vierde kwartaal resultaten van herverzekeraar Swiss Re zijn fors slechter door onder meer een orkaan en een aardbeving die kostbaar bleken te zijn. Ondanks deze rampen was er nog altijd winst. In heel 2016 werd 3,5 miljard dollar winst gemaakt.
– Peugeot gaat voor het eerst in zes jaar weer dividend uitkeren. Hierdoor kan het aandeel weer opgenomen worden in veel grote portefeuilles van bijvoorbeeld pensioenfondsen. Da tkan de koers de komende tijd ondersteunen. De winst over 2016 was bijna dubbel zo hoog als die van 2015. Er werd 1,73 miljard winst geboekt

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *