LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 23 april 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 23 april 2021

  • Gisteren begon de beursdag in de VS heel positief, maar toen bleek dat Biden zijn plannen ook wil kunnen betalen was dat reden voor veel beleggers om snel afscheid van aandelen te nemen. Verderop in de nieuwsbrief meer daar over.
  • De VS is terug in de klimaat discussie en komt met hoge ambities in de hoop dat anderen ook weer aanhaken.
  • Er is voor Nederland 3,4 miljard euro vanuit de EU beschikbaar gekomen voor vergroening. Zo is er onder meer geld voor een waterstof trein in Groningen en Friesland. Voor stimulatie gebruik zonne- en wind energie is daarvan 2 miljard beschikbaar.
  • Enkele gemeenten, waaronder Breda, zetten lokboa’s in om winkeliers een oor aan te naaien. Wat moet je als boa een hekel aan je baan hebben om je zo te laten misbruiken door het gemeentebestuur. Waar is je eer?
  • Een huis kopen in Nederland? Je ontkomt momenteel vrijwel niet aan overbieden om het huis te verkrijgen.
  • Bitcoin kreeg gisteren nog weer een enorme koers dreun te verwerken. De vraag blijft wanneer grote bedrijven het welletjes vinden en de koers gaan steunen met grote aankopen. Deze daling maakt een investering in crypto’s wel interessanter. Ze komen immers wel weer terug, dus is vrijwel zeker. Lees hier.
  • De Amerikaanse belastingdienst heeft door Corona gerelateerde aanpassingen zo veel werk handmatig te doen, dat een meer aan vertraagde terugbetalingen is ontstaan. Uiteraard raakt dit arme Amerikanen het meeste, want rijke Amerikanen hebben elders geld om een eventuele latere belastingmeevaller te kunnen afwachten. Het gaat om 29 miljoen personen die nu langer moeten wachten op hun teruggave. De return moeten gecontroleerd worden omdat er heel veel geld als steun is uitgekeerd. Het is niet de bedoeling dat je deze steun twee keer krijgt. Ook is bekend dat er vorig jaar sprake was van veel fraude.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *