LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 22 okt 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 22 okt 2021

  • We kregen een prachtige testimonial op het nieuwe rapport dat we net uitbrachten. Lees het hier
  • Evergrande heeft ineens de nodige rentebetalingen kunnen doen. De vraag is nu wel hoe ze aan het geld gekomen zijn om die betalingen alsnog te kunnen doen. Een deal om een onderdeel te verkopen liep eerder deze week spaak.
  • Ook groene energie leverancier Vandebron heeft nu besloten om per 1 november de energieprijzen te verhogen. Normaal gesproken zou daar pas op 1 januari sprake van zijn.
  • China lijkt nu ook het pad van geldcreatie te willen gaan belopen. De Chinese economie kent de nodige uitdagingen, waaronder een vastgoedsector die op omvallen staat en een corona aanpak die keihard is, maar wel met enorme economische schade komt.
  • Autofabrikant Renault begint het tekort aan computerchip zwaar te voelen. Het bedrijf zal zo’n 500.000 auto’s minder dan verwacht kunnen afleveren.
  • In de Amerikaanse sportwereld is er veel oppositie tegen de voortdurende Chinese overheersing van Tibet. Enkele sporters hebben protest tegen China laten horen. Daarop heeft Tencent alle wedstrijden van de teams die zich er over uitlieten offline gehaald.
  • Het feest rondom een nieuwe corona variant is weer begonnen. In het VK is een nieuwe variant opgedoken en ja, de geluiden zijn dat het weer makkelijker te verspreiden is, en het mogelijk immuun voor het vaccin is. Maar… Alles is nog pril en onzeker. Dit filmpje wordt keer op keer afgedraaid en iedere keer blijkt de eerste variant van het virus veruit de ergste te zijn geweest. Steeds weer wordt de paniek knop ingedrukt en blijkt het daarna relatief mee te vallen. De pers smult er van. Het zorgt weer voor veel lezers en kijkers en dus geld in het laatje.
  • Gisteren een zwakke dag voor uraniumaandelen en een hele zwakke dag voor één van de goedkoopste aandelen die nu te koop is. Kijk hier
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *