LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 22 nov 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 22 nov 2021

dollar
  • De helft van de allemaal gevaccineerde oud Tweede Kamerleden die in Helmond een feestje vierden, heeft er volgens eigen zeggen “raadselachtig” Corona opgelopen. Kernwoorden: Gevaccineerd, feestje, raadselachtig… Dat laatste is inderdaad raadselachtig. Hoe konden ze niet weten dat ze nog altijd Corona konden krijgen? Door die massaal onverstandige gevaccineerden blijven we hoge cijfers scoren! Ik wil hier maar even een tegengeluid laten horen, want van minister Hugo de Jonge zal je hierover nooit iets horen. Die wijst alleen maar naar ongevaccineerden als de grote daders. De realiteit is anders.
  • Dat niet iedere IPO een succes is, bewees de IPO van Paytm in India. Na de IPO verloor de koers 27%. Aandeelhouders Paytm zijn Warren Buffetts Berkshire Hathaway, Alibaba en Softbank.
  • Volgens Vattenfall komen ze in 2023 met een warmtepomp die ook geschikt is voor oudere (slechter geïsoleerde) woningen. Die warmtepomp zal het water warmer krijgen, zodat je ook je bestaande CV radiatoren kan blijven gebruiken. De overstap wordt dan veel interessanter. Het loont hier dus om te wachten met investeren. De techniek ontwikkeld zich nog.
  • Alibaba, Tencent en JD.com hebben opnieuw boetes van de Chinese overheid gekregen. De reden is nu dat de bedrijven hun afspraken en contracten te laat bij de overheid gemeld hebben. De overheid zocht een stok om ze te slaan en vond die in obscure wetgeving. Het zijn dit keer relatief lage boetes, maar het signaal is afgegeven.
  • Opmerkelijk, ijzererts is nu heel goedkoop, maar volgens TATA Steel CEO Narendran zal de prijs voor staal fors gaan stijgen. Hij zit de prijs zeker 50% stijgen ten opzichte van de laatste jaren.
  • De dollar wordt steeds sterker. Interessant voor iedereen met beleggingen in de VS of in dollars.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *