LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 22 maart 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 22 maart 2021

  • De lente komt er aan… dit weekend heerlijk in de tuin kunnen werken. Het voelt aan als een korte vakantie.
  • Aanstaande vrijdag komt in de VS het February personal consumption expenditures (PCE) rapport uit dat iets zal zeggen over inflatie in de VS.
  • Het lijkt er op dat China niet alleen Alibaba wil splitsen in kleinere bedrijven. Ook andere grote Chinese bedrijven lopen die kans. De Chinese overheid is het zat dat die enorme bedrijven met hun omvang ook denken een stuk politieke macht te krijgen. De communistische leiders dulden geen tegenspraak. Van niemand niet. Dus dan liever zonder overleg met de VS actie ondernemen, dan een samenwerking zoeken met de VS en in feite wereldwijde afspraken proberen te maken. Een gemiste kans. De wapenwedloop gaat nu namelijk niet meer om kernwapens, het gaat nu ook om gigantische tech bedrijven die de wereld proberen te domineren.
  • De Nederlandse huizenmarkt zag in februari de grootste prijsstijging in 20 jaar. Vorig jaar was het de mening van de ‘experts’ dat de huizenmarkt zou instorten. Ik was het er pertinent niet mee eens en heb daarmee het gelijk volledig aan mijn zijde gekregen.
  • Saudi Aramco zag haar winst in 2020 enorm afnemen. Door Corona maatregelen werd de vraag naar olie veel minder. Ondanks dat wist het bedrijf nog altijd 49 miljard dollar winst te halen. Het bedrijf heeft zo’n gezonde balans dat ze het dividend handhaven op 75 miljard dollar. Het bedrijf gaat daarbij 35 miljard aan investeringen doen. Beduidend meer dan de 27 miljard die een jaar eerder werd geïnvesteerd.
  • De Russische centrale bank heeft de rente verhoogd van 4,25% naar 4,50%.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *