LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 22 dec 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 22 dec 2020

  • In de VS is het steunpakket van 900 miljard dollar daadwerkelijk getekend. Na jaren van geen enkele budget discipline vonden enkele republikeinen het ‘ineens’ weer nodig om te wijzen op budgettaire discipline. Ze wisten het steunpakket weken te vertragen. Vreemd toch dat ze dat vier jaar lang geen issue vonden en nu, net voor Biden president wordt, is het weer belangrijk voor ze. Boter op hun hoofd?
  • Naar verwachting zal aanstaande woensdag het vrachtverkeer tussen het VK en Frankrijk weer mogelijk worden. Hoe veel ladingen dan al verloren zijn gegaan en hoeveel verlies dat gaat opleveren, niemand die het weet.
  • De hacking van de Amerikaanse overheidssystemen is heel diep gekomen. Het feit dat Trump er niet op gereageerd heeft nadat de veiligheidsdiensten aangaven dat het Rusland is geweest doet toch wel het vermoeden rijzen dat Trump ‘iets’ met Rusland heeft. Eng is dat hij NA zijn termijn als president de geheime stukken blijft krijgen. Dat is een enorm veiligheidsrisico voor de VS.
  • In Nicaraqua heeft het parlement een wet aangenomen die het oppositieleden verbiedt om aan de verkiezingen mee te doen. Nog weer een land dat de democratie vaarwel zegt. In dit geval heet de regering van Ortega extreem links te zijn, maar links of rechts heeft er weinig mee doen. Het is en blijft een fascistische stap richting dictatuur.
  • Fiat Chrysler en Peugeot krijgen onder voorwaarden toestemming om eventueel samen te gaan.
  • PostNL heeft webwinkels beperkingen opgelegd. Ze kunnen nu minder via PostNL versturen. Vooral retourzendingen kunnen beter pas na 7 januari plaatsvinden, maar dan moet de webshop daar wel mee akkoord gaan.
  • In India zijn de boeren aan het protesteren. Dit doet het land nu economisch pijn. Door hervormingen krijgen de boeren nu nog minder voor hun producten. Daar gaan ze niet mee akkoord.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *