LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 21 sept 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 21 sept 2021

Amerikaanse overheid zonder geld
  • In de VS is het weer bijna zo ver. De overheid komt zonder geld te zitten. In de afgelopen jaren was het al een probleem met twee slechts functionerende politieke partijen. Nu is er daar nog maar één van over en de andere zou graag Amerika uiteen zien vallen. Die kans gaat er uiteindelijk een keer inzitten. De vraag is nu hoe ver men het deze keer laat komen.
  • De Amerikaanse beurzen gingen gisteren intraday gevoelig lager. Uiteindelijk vielen de verliezen nog mee en werden de eerdere verliezen bij het slot ongeveer gehalveerd.
  • Shell heeft haar bezittingen in de Permian Basin verkocht aan ConocoPhillips. Het zou gaan om een bedrag van 9,5 miljard dollar.
  • Noorwegen gaat meer gas aan de EU leveren om zo het gat te dichten dat de Russen nu slaan. Helaas kunnen de Noren niet genoeg leveren om de Russen buiten spel te zetten. De gasprijs zal wel iets kunnen dalen, maar de gas tekorten blijven.
  • Politici en ambtenaren werken aan een Europees verbod om voor meer dan 3000 euro cash te kunnen betalen. De officiële reden is dat het zo criminelen moeilijker gemaakt wordt om hun zwarte geld om te zetten in andere zaken. De echte reden heeft er mee te maken, namelijk controle. Niet alleen maar op criminelen. Ben je straks ‘lastig’, dan ben je met één druk op de knop uit te sluiten van de maatschappij. Dát is waar het uiteindelijk naar toe gaat.
  • ALDI en Amazon testen supermarkten zonder kassa. Je moet dan met een app werken en alles wat je in je mandje hebt wordt via die app afgerekend.
  • Mijn belegging in een Thaise rubberfabriek levert me ieder jaar een prachtig dividend op. Ik kreeg ook dit jaar weer 286 euro dividend overgemaakt. Op mijn oorspronkelijke investering van ooit 1.600 gulden is dit gigantisch. De positie is nu 8.400 euro waard. Nu heb ik deze positie dus al wel zo’n 25 jaar…
  • Kendrion neemt het niet beursgenoteerde 3T compleet over. Kendrion wil 3T zo veel mogelijk intact laten. 3T heeft 80 medewerkers en een omzet van 12 miljoen per jaar.
  • Een gevoelige daling voor bitcoin afgelopen etmaal. Laagste koers in een maand.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *