LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 21 nov 2023

Beleggers Nieuws

Marktbeeld 21 nov 2023

  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar Microsoft bespreken. De reden is onder meer de komst van Sam Altman bij het bedrijf. Zie het volgende nieuwsitem in deze Marktbeeld. Klik hier om er om 12:30 uur bij te zijn.
  • Sam Altman, de oprichter van OpenAI is niet lang werkloos geweest. Gisteren werd bekend dat hij bij Microsoft is begonnen. Zou dat de reden zijn geweest dat hij de laan werd uitgestuurd? Dit is wel extreem snel geregeld allemaal.
  • Mijn Das-1 formulier is gisteren naar de belastingdienst gestuurd. Iedereen met een NEO Finance account met meer dan een paar duizend euro er op raad ik aan hetzelfde te doen. Het scheelt je in Litouwen 5% belasting.
  • In Venezuela komt er op 3 december een referendum met de vraag of de grens van Venezuela verlegd moet worden naar de Essequibo rivier. Die rivier ligt een de oostkant van het midden in Guyana. De grensverlegging zou dus inhouden dat Venezuela Guyana moet gaan aanvallen om dat grondgebied te gaan verwerven. Waarom is Venezuela geïnteresseerd? Zoals zo vaak, bodemrijkdommen in de vorm van olie. De stap van Venezuela lijkt erg op de annexatie van delen van Oekraïne door Rusland. Dit is inclusief de stationering van 150.000 Venezolaanse soldaten aan de grens en de garantie dat die niet gaan aanvallen.
  • Hypotheekrentes zijn de laatste weken weer iets aan het dalen. Je hypotheek voor 5 jaar vastzetten kost in Nederland nu 4,29% rente.
  • Eneco wil ik het Rotterdams haven gebied een groene waterstof fabriek bouwen. Het moet zo’n 20 voetbalvelden groot worden. Deze groene waterstof is dan voor industriële klanten.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *