LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 21 nov 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 21 nov 2022

  • Dit weekend heb ik letterlijk twee dagen ziek op bed gelegen en helemaal niets kunnen doen. De nieuwsbrief is vandaag ook later, want alles gaat nog even heel erg traag.
  • Tesla heeft 30.000 auto’s terug moeten roepen vanwege problemen met de airbags.
  • Disney gaat een vroegere CEO weer terughalen om het bedrijf de komende tijd te leiden. Hoe moet daarmee zijn eigen opvolger opvolgen. In de komende twee jaar moet Bob Iger Disney klaarstomen voor de volgende groeispurt.
  • In China zijn voor het eerst in lange tijd weer enkele Corona doden gemeld. Ze hoopten juiste de maatregelen wat los te kunnen laten, maar die hoop lijkt nu in rook op te gaan. Opmerkelijk is het hoe China in de ban van Corona blijft, terwijl de rest van de wereld er al helemaal los van is.
  • De beurs van Hong Kong vanochtend twee procent lager als verluidt vanuit schrik van de Corona sterfgevallen.
  • De klimaatbijeenkomst heeft op papier een fonds opgeleverd dat vanuit de rijke landen gevoed gaat worden en dat arme landen geld gaat verstrekken om maatregelen tegen de klimaatverandering te kunnen bekostigen. Mooie woorden, maar ik zie dat nog niet snel een succes worden.
  • FTX ging al onderuit en daarmee ging 30 miljard waarde verloren. De vraag is nu hoeveel andere partijen in de val meegetrokken gaan worden. Anderen bedrijven waren immers afhankelijk van de handel die voortkwam vanuit FTX. Ook hadden andere bedrijven belangen in FTX en dat is nu dus verloren gegaan. Bij FTX ging ook een deel van het vermogen van klanten verloren en die klanten kunnen dus ook andere platforms zijn die nu hun klanten moeten aangeven dat een deel van hun vermogen ineens verdwenen is. Dit gaat de crypto markt geen goed doen.
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *