LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 21 mei 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 21 mei 2021

Staakt het vuren hamas en israel
  • Het mijnen van bitcoins wordt in China verboden. Dat biedt dan eindelijk kansen voor anderen in de wereld, want die Chinezen pakten het fors aan. De reden voor de Chinese overheid is energiebesparing. Het verbruik van al die miners was enorm. Dat is gewoon niet te verdedigen als je ook je klimaatdoelen wilt halen.
  • Bitonic heeft haar bezwaar tegen de strenge regels gewonnen en hoeft nu niet bij iedere bitcoin transactie de identiteit van de personen die het betreft te bewijzen. Ze mogen nu zelf inschatten bij welke transacties ze dat vragen. Ze moeten namelijk wel blijven onderzoeken of er geen witwasactiviteiten via hun platform plaatsvinden.
  • Er is beslag gelegd op de woning, bankrekening en auto van Dirk Scheringa. Een schuldeiser (telemarketeer Convins) heeft een rekening open staan bij Dirk. Dirk wil die niet betalen omdat de leads van het bedrijf onbruikbaar waren.
  • In het VK heeft de rechtse regering meer roverheidsingrijpen op het treinennetwerk aangekondigd. De marktwerking heeft niet gewerkt en nu moet de overheid meer kwaliteit terug gaan brengen. Grappig omdat dezelfde conservatieven indertijd de zaak wilden privatiseren want dat zou goed voor de kwaliteit zijn.
  • Vier Nederlandse pensioenfondsen stoppen met investeren in Chinese bedrijven. Ze doen dit vanwege de onderdrukking van de Oeigoeren in China.
  • Israël en Hamas hebben een staakt het vuren afgesproken. Dat zal standhouden tot één van de partijen een politieke winst denkt te kunnen halen door het weer te starten…
  • Chipmaker TSMC denkt dat ze in 2021 60% meer chips zullen produceren als in 2020. Vergis je niet… Toen lag de productie vanwege Corona en watergebrek enige tijd een fors stuk lager dan verwacht. Het is 30% meer dan de productie in recordjaar 2019. Hoe lang het tekort dus bestaat zal liggen aan het hamstergedrag van enkele marktpartijen.
  • Volgens Elliott Wave International komt er een enorme grondstoffen hausse aan. De x10 beleggen portefeuille gaat daar op inzetten.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *