LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 21 mei 2019

Beleggers Nieuws

Marktbeeld 21 mei 2019

ford

Als mosterd na de maaltijd heeft UBS collega Deutsche Bank op de verkooplijst gezet. Het aandeel Deutsche Bank raakte gisteren een all time low punt van 6,64 euro aan. Elf jaar geleden, direct na de bankencrisis, was de koers nog 60 euro. In 2007 (voor de bankencrisis) was de koers nog boven de 135 euro te vinden.

Soms moet je gewoon weglopen. Ik had een deal over drie huizen in de VS. De verkoper wilde een maand wachten met het naar de notaris gaan. We hebben de notaris de afspraak laten maken en nu de maand wachten voorbij is wil de verkoper een andere prijs. Ik ga niet moeilijk lopen doen, ik loop gewoon weg. Met die man doe ik nooit geen zaken meer.

China heeft de VS er van beschuldigd zich te gedragen als een bully. China heeft daarbij gene datum genoemd voor nieuwe gesprekken met de VS. Trump wilde druk er op zetten om haast te maken, maar hij heeft er het tegenovergestelde mee bereikt. Overigens heb ik niet het idee dat China al zat te springen om een vruchtbaar overleg. Van beide kanten miste de goede wil.

170 schoenfabrikanten hebben Trump via een brief gevraagd om de tarieven weg te namen. Kansloze actie, want Trump leest niet. Ze hadden beter een advertentie op Fox kunnen doen.

Autofabrikant Ford gaat 10% van haar witte boorden werknemers ontslaan. Het gaat om 7.000 werknemers. 2.300 banen zullen in de VS verloren gaan. 1500 van die banen in de VS zijn al eerder afgesproken met de werknemers. Het gaat overigens vooral om managers en administratief personeel.

In de VS heeft de overheid de sancties tegen Huawei iets terug moeten draaien. Een week na het instellen van de sancties bleek dat Huawei al zo ver in de systemen zit dat de sancties niet te handhaven waren. Bijna was de VS digitaal afgesloten geraakt als de overheid stug haar plan van de sancties had volgehouden. Zo kwetsbaar is de VS ondertussen blijkbaar al. Met de tijdelijke opschorting kan de VS proberen orde op zaken te stellen. Ondertussen wordt het gebracht alsof Amerika vriendelijk naar Huawei is.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *