LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 21 juni 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 21 juni 2023

  • Alibaba heeft haar CEO en directievoorzitter plotseling vervangen. Daniël Zhang stond acht jaar aan het roer, maar vloog er gisteren ineens uit. Zijn opvolger wordt voor de voorzittersrol Alibaba mede oprichter Joe Tsai, die ooit het zeer succesvolle Singles Day Shopping Festival uitvond. Dat is één van de grootste Alibaba successen gebleken. Vandaag ga ik mede hierom het aandeel Alibaba in het lunchwebinar bespreken. Klik hier als je er om 12:30 uur live bij wilt zijn.
  • De vraag naar ijzererts vanuit China is de laatste twee jaar volgens de pers gekelderd. Toch is de uitvoer van ijzererts vanuit West Australië op een record uitgekomen. 83% van de uitvoer gaat naar China. De cijfers kloppen niet met elkaar. Is nu de vraag vanuit China gekelderd, of is dat alleen officieel zo, terwijl in het echt de vraag naar ijzererts gewoon doorgaat?
  • De Tata fabrieken in IJmuiden stoten veel te veel vuil uit. Ze doen dat structureel omdat ze niet in staat zijn het vuil netjes af te vangen. Eindelijk komt er daarom meer toezicht. Het zal niet helpen. Tata is niet in staat zonder de vuil uitstoot te werken.
  • In Turkije is het minimumloon met 30% verhoogd. Via deze weg moet het koopkrachtverlies gecompenseerd worden. Het helpt amper, want deze stijging zal ook de inflatie weer aanjagen en zo blijft de spiraal in stand.
  • In Nederland gaat de belasting op gas niet omlaag. Die belofte was gedaan door het kabinet, maar in de praktijk komt er een verhoging van de belasting op gas aan. De vraag is nu of de politiek deze leugen van het kabinet gaat pikken.
  • Er moet in Nederland met spoed een enorme batterijcapaciteit worden opgebouwd waarin we groene stroom kunnen opslaan. Zo kunnen we de pieken en dalen in productie en gebruik afvlakken.
  • In de Titanic onderzeeër is tot morgenochtend nog zuurstof. Daarna is er geen hoop meer voor de inzittenden. Het wordt dus nu al heel krap, want de onderzeeër ligt kilometers diep en ze hebben hem nog niet eens gevonden. Ik zie niet in hoe dat nog op tijd gered gaat worden.
  • Ineens een flinke koerssprong voor bitcoin. Nog geen idee waar dat vandaan komt, maar Joost zal het later vandaag waarschijnlijk wel gaan duidden.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *