LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 21 januari 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 21 januari 2021

  • Met een enorme opluchting keek ik gisteren online naar de inauguratie van Joe Biden als president van de VS. Opluchting omdat nu de gekte in ieder geval verdwenen is. De onkunde, de constante leugens. De zelfverheerlijking en de openlijke corruptie. Misschien was 6 januari wel nodig om een groot deel van de VS in te laten zien dat ze maar net aan een dictatuur ontsnapt zijn. Helaas is nog niet bij iedereen de luiken open gegaan. Sommige mensen zijn al te ver op het pad van het fascisme onderweg. Het is dan moeilijk keren.
  • De wereld zal nooit weten welk fantastisch gezondheidszorgplan de vorige Amerikaanse president al vier jaar lang op de plank had liggen, maar waar hij nooit de tijd voor had om het voor te leggen aan het Congres en de Senaat. Hij zou er toch niet over gelogen hebben?
  • De eerste besluiten van Joe Biden waren 15 decreten. Als Trump de Amerikaanse politiek iets geleerd heeft, dan is het wel dat je vrijwel alles per decreet kan doen. 15 stuks werden er gisteren ondertekend en een deel daarvan was om enkele van Trumps besluiten per direct terug te draaien.
  • Jim Chanos heeft aangegeven dat hij zijn eerdere shortpositie heeft veranderd in een gekochte put optie. Nog altijd is er een bijna 8% short positie in Tesla aanwezig. Die shorters moeten wel op heel hete kolen zitten.
  • Gisteren heb ik ook een video gemaakt over Goud of Crypto.
  • De beurzen gingen op de eerste dag van het presidentschap van Joe Biden omhoog. De Nasdaq sloot zelfs op een nieuwe all time high.
  • Zoals al verwacht is de toestemming voor de Keystone XL pijplijn weer ingetrokken. Het was één van de eerste besluiten van Joe Biden.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *