LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 21 jan 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 21 jan 2020

rechtbank, getuigen, wellink

Vanochtend om 10:00 uur moet Nout Wellink getuigen in het DSB proces. Hij nam het besluit 500 personen in kennis te stellen van wat eigenlijk geheime info was. Daar na kwam het allemaal snel uit en was het gedaan met DSB. De rechter mag straks bepalen of dat in kennis stellen van 500 personen terecht of onterecht was.

In China loopt het aantal virusbesmettingen flink op. Het virus blijkt ook van mens tot mens te kunnen oversteken. Dat maakt het nog veel gevaarlijker. Ondertussen zijn vier mensen al bezweken aan het nieuwe virus.

Boeing is bij de crash van het Turkse vliegtuig in Amsterdam uit de wind gehouden door de Nederlandse onderzoekers. Dit onder druk van de Amerikanen. Dit geeft dus prima aan waarom je de overheid ook niet kan vertrouwen. Ze laten zich chanteren. Overigens ontkent de OVV de beschuldigingen die door de New York Times zijn geuit. Mogelijk was toen al duidelijk wat er later in het nieuwe vliegtuig van Boeing mis is gegaan. Die 737 Max is namelijk een doorontwikkeling geweest. De fout van voorheen werd dus door de cover up meegenomen in het nieuwe ontwerp. Als dit waar is, de schuldige onderzoekers (of hun politieke leiders) aanklagen voor 300-voudige moord?

Een jaar na het aanhouden van Huawei topvrouw Meng Wanzhou begint eindelijk de rechtszaak rondom de eventuele uitzetting naar de VS. Deze rechtszaak kan jaren gaan duren. Ze mag de procedure in redelijke vrijheid doorlopen, maar mag Canada niet verlaten.

Apple CEO Tim Cook realiseert zich dat de belastingbetaling wereldwijd anders aangepakt moet gaan worden. Hij zegt zich te realiseren dat het huidige systeem verouderd is en aangepast moet worden. Het feit dat hij het inziet is een stap in de goede richting.

In Davos komt de economische en politieke elite samen. Grootste vraagpunt achter veel thema’s is: “waar laten we al ons geld?”

De Nederlandse huizenprijzen zijn gemiddeld over heel 2019 6,9% duurder geworden. Het aantal verkochte woningen lag in 2019 vrijwel gelijk als dat in 2018.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *