LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 21 dec 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 21 dec 2020

mondkapje plicht in Nederland
  • Het Amerikaanse Congres heeft ingestemd met een 900 miljard dollar steunpakket. Letterlijk is het zo dat honderdduizenden Amerikanen nu honger lijden… Het rijkste land ter wereld… Er kwam maar geen akkoord vanwege de enorme tegenstellingen tussen Republikeinen en Democraten. Het is nu nog niet rond. Er moeten nog handtekeningen gezet worden. Dat kan nog roet in het eten gooien. Bij het vorige steunpakket is veel geld verkeerd terecht gekomen. Met name rijke grote bedrijven hebben toen een enorme greep in de kas gedaan. Ook de kinderen van de president deden dat met hun bedrijven. Vandaag moet e.e.a. rond gaan komen. Het steunpakket lijkt enorm op een soort basisinkomen… Maar dat mag niet hardop gezegd worden.
  • Grootaandeelhouder Drahi heeft zijn bod op de resterende aandelen Altice toch flink omhoog gebracht. Een dreigende rechtszaak was voor hem genoeg reden om zijn al eerder verhoogde bod van 4,11 te verhogen naar 5,35 euro per aandeel. Dit is voor de VEB een bod dat prima is.
  • Het VK is de Brexit aan het oefenen. Door de nieuwe variatie op het Covid virus is door onder meer Nederland en België reizen van en naar het VK verboden. Zit je daar dus als buitenlander, dan moet je daar blijven, of via enorme omwegen terug zien te komen.
  • De Brexit onderhandelingen zijn overigens wederom uitgesteld. Die deadline is zo flexibel als elastiek.
  • Turkije heeft vluchten vanuit Nederland verboden. Dit naar aanleiding van één covid geval van de nieuwe (Engelse) variatie in Nederland. Die nieuwe variatie lijkt veel besmettelijker te zijn.
  • Voormalig minister Asscher heeft zijn excuses aangeboden voor zijn rol in de toeslagen affaire. Hij liet alles als minister toe en had totaal geen oog voor hoe de wetgeving uiteindelijk uitpakte voor slechtoffers. Duizenden gezinnen zijn door deze zaak tot wanhoop en armoede gedreven. Is een excuus dan voldoende?
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *