LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 21 augustus 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 21 augustus 2019

groenland

De wetenschappelijke onderbouwing van uw risicoprofiel bij de banken… Dit moet u gelezen hebben

De EU is al een onderzoek gestart naar de plannen van Facebook voor haar libra cryptomunt.

Een Deense bank laat haar rijke spaarders nu al een boeterente betalen. Het aanhouden van dat geld kost de banken te veel geld. Het grappige is dat tot een jaar of tien geleden de banken het sprookje vertelden dat ze het spaargeld van klanten gebruiken om beleggingen en investeringen te doen en uit te lenen aan andere klanten. Als ze dat echt zouden doen, dan zouden ze geen boeterente hoeven te rekenen. Ze parkeren het geld bij de centrale bank en die vraagt daar al langere tijd een boeterente voor.

Ook in Nederland zijn veel bedrijven niet voorbereid op een No Deal Brexit. In zo’n no deal scenario moet er veel papierwerk meegestuurd worden. Eén fout en de lading komt er niet door. De meeste bedrijven weten nog niet eens welke formulieren dan allemaal verplicht zullen zijn en hoe die moeten worden ingevuld.

Volgens de CEO van Huawei staat het bedrijf een strijd van leven op dood te wachten. Het bedrijf mag over drie maanden geen zaken meer doen met Amerikaanse bedrijven. Dit houdt in dat ze hardware en software van elders moeten betrekken, maar ook dat de omzet flink lager zal worden.

Het bezoek van Trump aan Denemarken gaat niet door. De reden daarvoor is dat Denemarken niet wil praten over de verkoop van Groenland aan de VS. De grap wordt nu serieus. Gaat de VS straks Groenland dan maar annexeren? De reden dat Trump Groenland wel voor de VS wil hebben is het feit dat er bodemschatten te halen zijn en via Groenland een claim op een groot deel van de Noordpool regio gedaan kan worden. Strategisch dus van groot belang en daarom is het de vraag of de VS vriendelijk blijft in haar verzoek.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *