LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 21 april 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 21 april 2022

  • Duitsland zal eind 2022 stoppen met de import van Russische olie. Nu is dat geen enorme aderlating, maar het is wel een signaal. Daarna zal het land werk maken van de afbouw van afname van Russisch gas.
  • De Nederlandse belastingdienst moet miljarden teruggegeven aan spaarders die te veel belasting betaalden. Wie gaat dat geld uiteindelijk ophoesten? Dat is de vraag die nu aan de politiek voorligt. De vraag blijft staan of alleen de 60.000 bezwaarmakers gecompenseerd moeten worden, of iedereen die te veel heeft afgedragen? Mij lijkt duidelijk dat iedereen die te veel betaalde het terug moet krijgen… Zou lekker zijn als het anders is.
  • Als er één ding de laatste weken duidelijk is geworden, dan is het de machteloosheid van de VN. De vraag mag gesteld worden wat het nut nog is van dit dure orgaan.
  • Gisteren is het aandeel Netflix 35% in waarde gedaald. Volgens CNBC is één van de verkopers de grote belegger Bill Ackman. Hij verkocht als zijn aandelen. In januari kocht hij ter waarde van 1,1 miljard dollar aan Netflix aandelen. Hij heeft er een fors verlies van 430 miljoen dollar mee gemaakt.
  • Elon Musk deed goede zaken. Hij kreeg vanwege de goede Tesla cijfers een persoonlijke compensatie van 23 miljard dollar.
  • De VS is trots op haar kleine overheid. Het nadeel daarvan is echter dat de overheid wel regels stelt, maar de menskracht mist om aanvragen en vergunningen snel af te geven. Vooral de wiet industrie heeft daar veel last van. Bedrijven moeten lang wachten op die kleine overheid…
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *