LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 20 aug 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 20 aug 2021

Beursbox

Nationale Nederlanden verkoopt haar onderdeel NN Investment Partners aan Goldman Sachs. Een verkoop met een waarde van 1,7 miljard euro. Het houdt in dat 900 medewerkers in 15 landen voortaan bij Goldman Sachs werken. Eea komt mogelijk voort vanuit de druk die Elliott Management als actieve aandeelhouder op het bedrijf uitoefende.

  • Contra indicator… Ik heb een oom die mijn contra indicator is. Als hij koopt, dan is de top nabij en als hij verkoopt… U begrijpt het al. Hij belde me nog niet… Maar… Ik heb NOG een contra indicator. Dat is de hoeveelheid haatmail. Die contra indicator zegt dat de bodem nabij is… Dat klinkt gek op een beurs met recordhoogtes voor indices. Het punt is, de topaandelen indices staan op recordhoogtes. Veel andere aandelen en sectoren totaal niet. Goud en uranium bijvoorbeeld zijn zeer kansrijke sectoren, maar staan extreem ver van een top af. Beleggers in die aandelen geven nu de moed op en ik krijg er de schuld van. Ik kan het hier makkelijk schrijven. Ze hebben namelijk toch al uitgeschreven en lezen dit na hun mailtje aan mij toch niet meer.
  • Heijmans heeft een goed halfjaar achter de rug. Overal zag het bedrijf hogere winstmarges. Vooral de woningmarkt wordt nu als interessant gezien. Woningbouw trekt eindelijk aan.
  • Toyota is door haar voorraad chips heen en gaat in september haar productie met 40% terugschroeven. Dat gaat dus gevoeld worden. Ook Nederlandse klanten zullen vertragingen gaan merken.
  • Amazon overweegt om in de VS warenhuizen te gaan openen. Dat zou wel een heel opmerkelijke stap zijn omdat het Amazon was die de warenhuizen om zeep heeft geholpen.
  • Opmerkelijk dat twintig jaar afslachting door het leger van de VS totaal geen tekort heeft gebracht in de hoeveelheid strijders die de Taliban op de been kan brengen. Geeft goed aan hoe geliefd de Amerikanen er waren.
  • De genderneutrale hype heeft in Nederland een rel veroorzaakt in de filmwereld. Zonder overleg met de leden heeft NFF besloten geen mannelijke en vrouwelijke hoofdrol en bijrol prijzen meer uit te rijken, maar slechts één genderneutrale prijs te verstrekken. Gezien het feit dat er meer mannen dan vrouwen rollen krijgen, is het besluit negatief voor mensen die zichzelf als vrouw bestempelen… Om maar eens met die gender onzin mee te gaan. Misschien beter helemaal stoppen met elkaar veren in de r@@t te stoppen. Hebben acteurs en performers al niet aandacht genoeg? Op TV zie je steeds dezelfde mensen terug. Zelfs in spelletjesprogramma’s nodigen ze elkaar uit. Is dat rijkdom of pure armoede van de TV, theater en film?
  • Forse stijging voor de crypto’s vannacht. Bitcoin is sinds gisteravond 21:00 uur weer meer dan 40.000 euro waard.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *