LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 20 april 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 20 april 2017

Gisteren geen beste dag voor veel goudaandelen. De goudprijs verloor slechts een paar dollar maar in enkele goudmijnaandelen werd die daling goed gevoeld. Het heeft mogelijk mede te maken met de verandering in een belangrijke goudjunior ETF.
– Hij is net uit, en nu al wordt de Samsung S8 de beste smartphone ooit genoemd. Is daarmee de voorheen beste Samsung S7 ‘achterhaald’? Neen, totaal niet, maar de S8 heeft immers hooguit nét een klein beetje meer. Hij is ook weer nét weer een klein beetje duurder. De bedoeling is dat je de ook prachtige S7 nu laat vallen en je er de S8 voor gaat kopen… Ben echter gekke Henkie niet! Dat gaat dus echt niet gebeuren.
– Het aantal werklozen in Nederland is gedaald tot 463.000 personen. Dat is nog altijd 5,1% van de beroepsbevolking.
– In de Dominicaanse Republiek heeft het Braziliaanse bouwconcern Odebrecht een boete van 184 miljoen dollar gekregen voor het omkopen van ambtenaren. Het bedrijf zal nu met een lijst komen van ambtenaren die het de laatste jaren succesvol heeft omgekocht. Het bedrijf heeft in tien landen dergelijke afspraken gemaakt en wil zo schoon schip maken.
– 650 zwartspaarders bij Credit Suisse hebben een brief van de fiscus gekregen. Ze krijgen de kans om hun aangiftes aan te passen en alsnog aangifte te doen van hun spaargeld in Zwitserland.
– Volgens het IMF zijn er in Europa nog heel wat zwakke banken. Dat is een belangrijk punt voor de klanten van die banken, want als een bank dreigt om te vallen moeten de klanten daar voor opdraaien. Heel die regelgeving is gunstig voor de grootste banken, die ook de meeste inbreng hebben gehad in de vormgeving van de nieuwe regelgeving. Nederland kent weinig kleine banken. Italië, Portugal, Duitsland en Oostenrijk zijn landen waar de kleine en zwakkere banken zich bevinden.
– Het door Qualcomm overgenomen NXP heeft haar 24% belang in de Chinese concurrent ASMC verkocht. Er werd 50 miljoen euro voor ontvangen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *