LADEN

Typ om te zoeken

marktbeeld 2 juni 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

marktbeeld 2 juni 2017

In Duitsland zijn auto’s van Audi teruggeroepen vanwege de sjoemelsoftware van Volkswagen. De betrokken auto’s stoten dubbel zo veel vuil uit als was aangegeven door de fabrikant. De auto’s zijn tussen 2009 en 2013 gebouwd.


– 3% van de zakelijke deelnemers van een innovatie subsidie in Nederland is goed voor 33% van de totale pot aan 1,2 miljard subsidie. De andere 97% van de zakelijke deelnemers deelt de resterende 67% van het geld. Wederom een landelijke subsidieregeling die door één grote onderneming verzonnen is en die vervolgens met tientallen tot honderden miljoenen weg gaat lopen.
– Tot nu toe moest ik steeds op E-boeken het hoge BTW tarief rekenen. De EP heeft nu aangegeven dat het voor E-boeken het lage tarief wil laten gelden. De regeling moet per land worden ingevoerd en daarom kan/mag ik deze verlaging nog niet doorvoeren.
– Een man die door een mislukte incasso zijn hoofdprijs misliep heeft geen recht op deze hoofdprijs. De loterij is niet aansprakelijk voor het feit dat de deelnemer niet genoeg geld op de rekening had. Je zou denken, dat is toch logisch, maar de deelnemers had waarschijnlijk zoiets van “niet geschoten is altijd mis”. Hij mag nu de proceskosten ook ophoesten. Dat is het lieve sommetje van tienduizend euro.
– Een nieuwe ruzie tussen Canada en de VS. Boeing heeft een klacht ingediend tegen het Canadese bedrijf Bombardier. Het zou namelijk illegale overheidssteun hebben gekregen. Canada heeft hierop enkele orders bij Boeing in heroverweging en dreigt nu een dure order voor 18 gevechtsvliegtuigen in te trekken.
– Is het niet onderhand tijd om Opties onder de knie te krijgen? Op 7 juni geef ik weer de basiscursus waarmee u echt leert begrijpen hoe opties werken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *