LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 2 juli 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 2 juli 2021

woningbouw
  • In de ruimtestrijd tussen de miljardairs probeert Richard Branson zijn concurrent Jeff Bezos een loer te draaien door enkele dagen voor Bezos’ zijn reis mee te vliegen met een testvlucht. Waar twee honden vechten om een been… Elon Musk heeft ondertussen het commercieel sterkste verhaal. De vraag is dus, gaat het om ego, of gaat het om centen?
  • YouTube gaat inactieve accounts ‘innemen’. Nu is onduidelijk wat innemen dan precies inhoudt, maar ik neem aan dat ze offline gehaald gaan worden. Dat zal een fors deel van de YouTube geschiedenis gaan kosten. Nog meer reden om interessante content toch zelf te blijven bewaren!
  • Rabobank wil de komende jaren 12.000 huurwoningen bouwen voor middeninkomens. Nu is bouwen mooi, want we hebben een woningtekort, maar daar waar beleggers nu ongewenst zijn, is het hier ook een belegger die alleen maar huurwoningen bouwt. We moeten ons afvragen waarom een bank ineens zo rijk is dat ze ook groot kunnen worden in de woningmarkt… Het is in mijn ogen ongewenst dat banken buiten hun sector gaan treden. Immers hebben ze min of meer een monopolie op geld. Je bent bank, of je bent woningontwikkelaar…
  • HEMA vertrekt uit het VK. Als reden wordt de Brexit gegeven.
  • Signify sluit de vestiging in Winterswijk. 94 banen gaan verloren. De productie verhuisd naar Polen en Hongarije. Dat is niet leuk voor Winterswijk, maar het geeft wel aan de “Europa” werkt.
  • Robinhood heeft haar IPO aangekondigd. Het bedrijf heeft overigens bijna 81 miljard dollar onder beheer en er zijn 18 miljoen actieve gebruikers op het platform. Per klant gemiddeld dus 4.500 dollar. Het bedrijf maakte afgelopen jaar 1,4 miljard verlies. Eerder dit jaar bleek het bedrijf de eigen rekeninghouders zwaar te benadelen ten gunste van zakelijke partners. Blijkbaar hebben weinig klanten daarop hun biezen gepakt.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *