LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 2 dec 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 2 dec 2022

  • Een aandeel waarbij de boekwaarde 5x de koers is. Een aandeel dat meer dan 90% daalde terwijl het bedrijf enorm groeide en flink winstgevend werd. Dit moet je toch eens even gaan bekijken! Klik hier
  • Vanmiddag geven Jan Robert Schutte en Aloys Mattijssen hier op kantoor een presentatie over daytrading. Ik zie er enorm naar uit. Ik wil er het tweede deel van de presentatie ook bij gaan zitten.
  • In Michigan is de 2022 verkiezing officieel goedgekeurd. Het was een vier tegen nul beslissing. Er waren meerdere claims van fraude binnengekomen, maar de claimanten hadden geen enkele bewijs voor hun beweringen. Dat vonden ze ook niet nodig. Hun idee dat er fraude was geweest moest voor de kiescommissie maar voldoende zijn. Uiteindelijk werd één persoon door de politie naar buiten geëscorteerd. Hij bleef de bijeenkomst verstoren.
  • De de VS heeft het Congres een regeling getroffen zodat de spoorwegstaking niet door kan gaan. Mooi voor reizigers die rond de feestdagen willen reizen, maar is dat de beste weg om rechten van werknemers veilig te stellen, of is het de beste weg om winsten van grote bedrijven veilig te stellen? Spoormedewerkers hebben nu nog altijd geen recht op betaalde ziekteverlof dagen. Ben je ziek, dan stopt je loon. Amerika blijft een idioot land.
  • In China begint de bevolking het idee te krijgen dat de Covid problemen ‘nooit’ meer opgelost gaan worden. Men is er helemaal klaar mee, maar de autoriteiten grijpen ook steeds harder in. Ondertussen groeit de argwaan dat bedrijven die baat hebben bij de maatregelen en er veel geld mee verdienen de zaak flessen en bewust de zaak in China in stand houden.
  • De beurs van Hong Kong had de beste maand sinds 1998. Toch is de beurs nog altijd in een berenmarkt positie.
  • De duurste steden om in te leven zijn New York (1) en Singapore (1). Tel Aviv is derde en Hong Kong en Los Angeles staan samen op de vierde plek.
  • Florida is tegen ESG maatregelen bij Blackrock en zal daarom twee miljard dollar die het aan beleggingen in het bedrijf heeft uit het fonds trekken. Republikeinen vinden het maar niets, al die ESG onzin. Waarom moet je netjes (?) handelen als je zaken doet? Slaat toch nergens op? Is winst niet het grootste goed? ESG staat voor environmental, social and corporate governance. Kortom, maatschappelijk verantwoord handelen. Dat gaat Republikeinen echt veel te ver.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *