LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 19 oktober 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 19 oktober 2018

  • Accountantskantoor Ernst&Young heeft 165.000 euro boete van de AFM gehad omdat het bedrijf zich niet hield aa de regels die gelden voor bedrijfsaccountants. Ze deden de boeken EN haalden andere opdrachten binnen. Die dubbelrol staat een onafhankelijk oordeel in de weg, aldus de toezichthouder.
  • Marcel Boekhoorn heeft HEMA gekocht van Lion Capital. Marcel is onder meer eigenaar van Ouwehands Dierenpark
  • De Chinese economische groei is uitgekomen op ‘slechts’ 6,5%. Het is het laagste percentage in zo’n 10 jaar, maar nog altijd enorm. De vraag blijft natuurlijk hoe echt deze groei nog eigenlijk is.
  • Paypal verwacht dat de winst hoger gaat uitvallen dan ze vooraf verwacht hadden. Op jaarbasis is de omzet al 14% gestegen. In het derde kwartaal maakte het bedrijf een winst van 436 miljoen dollar. In feite is daarmee duidelijk dat ze de kosten voor de gebruikers te hoog leggen… Maar geldt dat vaak niet bij extreem hoge winsten?
  • Palantir Technologies overweegt naar de beurs te komen. Het bedrijf zou nu 41 miljard dollar waard zijn en overweegt een Amerikaanse beursnotering. Palantir is niet onomstreden. Het bedrijf analyseert data en werk voor de CIA en FBI. Het hield onder meer bij het opsporen van Osama Bin Laden. Peter Thiel is de oprichter van het bedrijf. Het bedrijf is nu ook actief in de beurshandel en het tracht door data analyse beter te beleggen. In drie jaar verdubbelde de waarde van Palantir, dus blijkbaar gaat ze het goed af.
  • Zelfs Trump geeft nu toe dat de journalist dood is, maar weigert nog altijd consequenties aan dat feit te hangen. Het was echter wel een houder van een Amerikaans paspoort, in dienst van een Amerikaans bedrijf die hier door een ander regime vermoord is.
  • Met het niet afschaffen van de dividendbelasting is er voor vastgoedbeleggers goed nieuws te melden. De fbi komt daarmee ook niet te vervallen. Goed nieuws voor bijvoorbeeld Wereldhave, NSI en Vastned.
  • Aloys Mattijssen komt maandagavond 22 oktober in Best presenteren hoe of zijn software ingezet kan worden voor structurele winsten d.m.v. daytrading.
    Geef je hier op voor deze bijeenkomst
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *