LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 19 okt 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 19 okt 2021

  • Japan wil maar liefst 30 kerncentrales opnieuw op gaan starten. Wat dat met de vraag naar uranium gaat doen, laat zich raden.
  • Gisteren bleek de economische groei van China tegen te vallen. Wat een verrassing… (niet dus). Het land heeft verschillende keren havens gesloten, er is in het land een energiecrisis met blackouts gaande en de onroerend goed markt staat te wandelen. Welke analist is nu dan verrast? Als dat zo is, zou je die analist dan niet eens ontslaan?
  • De SEC moet vandaag beoordelen of de eerste crypto ETF in de VS vandaag van start mag gaan. Als dat mag, dan zullen binnen enkele weken meerdere ETF’s van start gaan.
  • Colin Powell is gisteren overleden. Hij was een vier sterren generaal en werd door George Bush jr als Secretary of State gebruikt om de leugens over Saddams massa vernietigingswapens de wereld in te helpen. Zijn enorm goede naam was daarna behoorlijk aangetast en hij verdween van het wereldtoneel.
  • De rijkste 10% in de VS bezit 89% van de Amerikaanse aandelen. De andere 90% bezit 11%. Hoe dat zich verhoudt met aandelen die in handen zijn van buitenlanders weet ik even niet. Die bestaan niet voor Amerikanen? De top 1% bezit overigens 32% van alle aandelen.
  • Gisteren een goede dag voor uraniumaandelen. Er werd echter duidelijk niet op de top gesloten. Eén van de redenen van de stijging is het feit dat de grootste uraniumproducent in de wereld nu ook een uraniumfonds met fysiek uranium wil gaan opbouwen. Ze zien allemaal het succes van Sprott en willen dat dus snel kopiëren.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *