LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 19 november 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 19 november 2018

In Nederland is de kilometerheffing weer op de politieke agenda gezet. Dat idee stierf tien jaar geleden ene vroege dood, maar ze denken dat je mensen uit hun auto houdt als je het ze maar zo duur mogelijk maakt. Ik vraag me af… de file laten bestaan, zou dat geen goed idee zijn? Immers, als mensen zo slim zijn en ‘pijn’ willen vermijden, dan zouden ze toch wel iets verzinnen om die file te omzeilen?


– De Verenigde Staten hebben sancties opgelegd aan 17 Saoedi’s die de journalist vermoord hebben of er bij waren. Een maatregel van niks, maar de TadaWul index op de beurs van Ryaad verloor wel 2%. Heeft dat met elkaar te maken? Het ANP denkt van wel. Morgen komt er een Amerikaans rapport uit over de moord.
– In Nederland moeten woningen met asbest in het dak in 2025 asbestvrij zijn. Daar was een subsidie voor, maar die pot is nu leeg. Vervangen kost tot wel 250 euro per vierkante meter. Verzekeraars kunnen huizen met asbestdaken weigeren. Bij brand is er immers kans op grotere schade van de omgeving. Dit zal heel wat eigenaren in de problemen brengen. Denk ook aan veel boerenschuren in het buitengebied.

asbest

– De Asia-Pacific Economic Cooperation group (APEC) bijeenkomst van naties in het Pacific werelddeel zijn uit elkaar gegaan zonder een gezamenlijke boodschap. De ruzie tussen China en de Verenigde Staten is er niet beter op geworden.
– In 1909 schreef Norman Angell het boek The Great Illusion. Daarin beschreef hij dat het vanaf nu (1909) onmogelijk was dat de grote naties elkaar in een oorlog zouden bestrijden. Er was simpelweg niets mee te winnen.
Slechts vijf jaar later bleek zijn totale ongelijk en dertig jaar later werd dat ongelijk nog weer eens dunnetjes bevestigd. De waarschuwing is dat we ook nu niet moeten denken dat een oorlog tussen de VS en China onmogelijk is omdat ze niets te winnen hebben. Dat argument speelt niet. Ze hebben iets te verliezen. Dus is oorlog bijna onvermijdelijk.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *