LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 19 mei 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 19 mei 2022

  • Gaan de euro en de dollar binnenkort evenveel waard zijn? Op dit moment staat de euro/dollar op 1,05. De dollar wordt steeds meer waard en dat is niet waar de VS blij mee is. Het is immers niet zo gunstig voor hun uitvoer.
  • De Nasdaq verloor gisteren bijna 5% aan waarde! Hoe voorkom je als belegger dat je daardoor depressief wordt? Heel simpel, neem wat afstand. De beurzen stijgen en dalen en als je ziek wordt van de dalingen, ga je dan op andere dingen focussen. Laat je niet gek maken door de waan van de dag op de beurs.
  • Premier Rutte wist bijna dagelijks zijn gestuurde SMS’jes en heeft daarmee de openheid van bestuur in gevaar gebracht. Dat soort zaken zijn in de VS volgens de Republikeinen een doodzonde als Democraten dat doen en worden genegeerd als Republikeinen het zelf doen. In Nederland is het niet anders. De regeringspartijen doen alsof hun neus bloedt en de oppositie spreekt er schande van. Rutte zelf? Ach, die zegt lachend dat hij voor openheid is, terwijl hij ondertussen op zijn Nokia de SMS’jes aan het wissen is.
  • Bijna 5% van de overheidsuitgaven is in Nederland niet op orde. Het heeft alles te maken met de “fuck it” mentaliteit van deze regering die al veel te lang aan de macht is. 15 miljard euro is alleen al in 2021 onrechtmatig uitgegeven. Ondertussen zoekt justitie naar criminelen die geld witwassen en moeten banken kleine rekeninghouders controleren op de laatste paar honderd euro die ineens op de rekening ontvangen werd. Dweilen met de kraan open als de overheid zelf de sluit open zet.
  • De prijs voor het maken van een bierflesje is de laatste jaren met 500% gestegen. Daarom zullen in Duitsland heel wat bierbrouwers in de problemen gaan komen. De reden voor de prijsstijging van glas is het feit dat het veel energie kost om de flesjes te maken
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *