LADEN

Typ om te zoeken

marktbeeld 19 juni 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

marktbeeld 19 juni 2017

Amazon heeft in de VS een supermarktketen overgenomen. Over heel de wereld zijn daarop supermarkt aandelen omlaag gegaan. Is dit de volgende markt die weggevaagd gaat worden door Amazon? Is dit het begin van het einde voor de supermarkt bedrijven, of is het een brug te ver voor Amazon? Eén van de grote veranderingen zou moeten worden dat drones boodschappen gaan brengen. Gaat dat ooit echt van de grond komen? Letterlijk… Gaan die drones zo groot worden dat ze dat reëel kunnen doen?
– Nieuw Zeeland wil een vrijhandelsverdrag met de VS. Deze laatste is de grootste handelspartner voor Nieuw Zeeland. Verbazingwekkend, gezien het feit dat Australië naast de deur ligt. Blijkbaar lijken de landen teveel op elkaar en kunnen ze elkaar te weinig verkopen. Blijkbaar is Nieuw Zeeland niet bang voor goedkope import rommel uit de VS. Andere landen in de pacific hebben daar wel last van. Vooral Amerikaans junkfood en dan van het ergste soort worden gedumpt in de pacific rim.
– De olieprijs is nog slechts 45 dollar per vat.
– Qatar heeft besloten om de gastoevoer aan UAE niet af te snijden, al mag ze dat nu wel legaal doen. Het zou de UAE behoorlijk in de problemen brengen, maar zo’n maatregel kost Qatar ook fors geld. De vraag is wel of UAE de gasrekening nog wel wil en kan betalen. Officieel zijn er nu immers geen connecties met met Qatar. Hoe kan je dan nog wel gas blijven ontvangen en rekeningen betalen? Dat is ook een boycot van niets.
– Een federale rechter wil dat de Army Corps of engineers bepaalde delen van de Dakota pijpleiding heronderzoekt en dan met name richting kans op lekkages en de langdurige gevolgen van zo’n lek. De rechter heeft zich nog niet uitgesproken over het feit of de pijpleiding in gebruik mag blijven tijdens dit onderzoek.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *