LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 19 juli 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 19 juli 2023

  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar een heel specifiek software aandeel bespreken. Het is een belangrijke speler op de wereldmarkt. Duur, maar dan kan wel eens terecht zijn… Wil je meer weten, klik hier om er om 12:30 uur bij te zijn.
  • Rich dad, poor dad schrijver Robert Kiyosaki is bang voor een crash van de aandelen. Daar waar Goldman Sachs (lees hier) optimistisch is, is hij juist extreem pessimistisch. Het is weer een prima manier om weer even in de schijnwerpers te staan. Altijd goed voor de boekverkoop.
  • Ik had al eens aangegeven dat de hype in AI aandelen nu voorbij Nvidia gaat kijken. De bevestiging kwam gisteren van Cathie Wood, die precies hetzelfde aangaf. Ook ARK kijkt nu naar aandelen in die sector die minder extreem hoog gewaardeerd worden.
  • Gisteren waarschuwde ik in een video al dat Rusland op het punt staat een grootscheepse aanval in het noorden te gaan doen. Die aanval is gekomen en de Oekraïense soldaten moesten terugvallen op naar achter gelegen geprepareerde verdedigingswerken. Rusland heeft dus wat terrein weten te veroveren. Er is echter nog geen sprake van een doorbraak.
  • Philips gaat reorganiseren en voor 100 personen is al direct werk bij ASML beschikbaar.
  • Carlos Ghosn is de ex CEO van Nissan. Hij is Japan ontvlucht omdat een aantal topmanagers en politici daar genoeg van hem had en hem (volgens Ghosn) onder valse voorwendselen wilde aanklagen. Hij eist nu een miljard dollar compensatie. Volgens Ghosn een ‘kleine’ vergoeding voor het leed en reputatieschade die hem is aangedaan. Hij zei letterlijk “kleine”. Blijkbaar leeft die man ook wel echt in lalaland.
  • Een paspoort uit Singapore is nu het meest waardevolle paspoort in de wereld. Je kan daarmee visa vrij naar 192 landen van de 227 die er zijn in de wereld. Duitsland, Italië en Spanje staan samen op de 2e plek.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *