LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 19 jan 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 19 jan 2022

  • Gisteren zeer zware dalingen in de VS voor enkele uraniumaandelen. Ook enkele medische aandelen verloren zwaar terrein. De Nasdaq verloor 2,6% aan waarde.
  • Toyota kan vanwege chiptekorten minder auto’s leveren dan ze zou willen. Het aandeel is daarop in Tokio bijna 5% in waarde gedaald. Alleen in februari zal de productie van auto’s met zeker 150.000 omlaag gebracht moeten worden.
  • Aandelen Sony kregen een enorme klap te verwerken (-9%) nadat bekend werd dat Microsoft een software ontwikkelaar uit de sector gaat overnemen. Microsoft neemt Activision Blizzard over voor een bedrag van 68,7 miljard dollar. Nog niet eerder werd in die sector een bedrijf voor zo’n groot bedrag overgenomen.
  • Volgens Morgan Stanley is het nu tijd om beaten down kwaliteitsaandelen te kopen. Ze noemen vervolgens een aandeel dat afgelopen jaar 65% in waarde is gestegen… Denken ze dat iedereen achterlijk is?
  • Ab Blokker, één van de kleinzonen van de oprichter van het Blokker concern is op 76 jarige leeftijd overleden. Hij had tot April 2014 de leiding over de winkelketen.
  • Boris Johnson heeft een nieuw excuus voor de feestjes in zijn tuin. Hij wist niet dat het niet mocht. Zijn eigen regels en hij kende ze niet. Ja, dat moet wel een goed excuus zijn. Hoe kón hij ze ook weten? Nog altijd mag hij aanblijven als premier. Het is bijna zo erg als in Nederland. Hier laten we een liegende premier gewoon nóg een keer premier worden.
  • Cruise operator Genting lijkt op een faillissement af te stevenen. Het bedrijf geeft aan op heel korte termijn de rekeningen niet meer te kunnen betalen. Ze zien zelf geen mogelijkheden meer om tot een oplossing te komen.
  • Mijn crypto index heeft alle aanvankelijke winsten weer verloren. Ik sta nu nét in het verlies.
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *