LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 19 april 2021

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Marktbeeld 19 april 2021

  • Ik heb vrijdag een video online gezet van een kansrijk aandeel waar ik al eerder over geschreven heb. Na de plaatsing steeg het aandeel nog weer 38%. Helaas maakt het aandeel geen deel meer uit van de x10 portefeuille.
  • Bitcoin kreeg dit weekend een forse dreun. Er ging op een gegeven moment grofweg 20% van de koers af. Wat was de reden? Volgens een bron op CNBC was er een stroomstoring in China in de regio waar er veel bitcoin miners staan. Het lijkt me behoorlijk ver gezocht om dat als reden te geven.
  • BP gaat pas in 2025 stoppen met het affakkelen van gas in het Permian bekken. Nu winnen ze olie daar en het gas dat ook vrij komt wordt simpelweg afgefakkeld. In 2025 willen ze het opvangen en ook gaan winnen. Affakkelen is goedkoper en makkelijker. Vandaar dat er vooral in het verleden voor gekozen werd. Het kon immers toch niet op.
  • Het Chinese bedrijf Evergrande New Energy Vehicle Group produceert elektrische auto’s. Het bedrijf is 87 miljard dollar waard. Hoeveel auto’s ze al onder hun eigen merknaam verkocht hebben? … Nul.
    Tot nu toe produceerden ze alleen auto’s voor anderen. Evergrande wil over vijf jaar groter dan Tesla zijn. Dat lijkt bluf, maar vergis je niet. De CEO van Evergrande is de rijkste man van China. Hij is dus wel serieus te nemen.
  • ABNAMRO schikt in de witwas zaak en maakt 480 miljoen naar de overheid over. En weer komen ze er mee weg! Niemand wordt nu aangepakt. Niemand hoeft te boeten, behalve dan aandeelhouders, want uiteindelijk betalen die de schade indirect.
  • Ik ben ontzettend blij met mijn beslissing om eerst goud te kopen bij Goud999 en dan pas mijn goud te verkopen bij Goldmoney. Het geeft wel even een gat in mijn rekening, maar door met partjes van 20.000 euro te werken blijft het financiële gat beperkt. Ik mis nu in ieder geval niet de stijging van de goudprijs.
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *