LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 19 april 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 19 april 2017

Volgens Trump is de situatie rondom Noord Korea ‘lastig’. Ik heb wel eens het idee dat hij echt geen idee heeft, tot hij eindelijk gaat luisteren naar mensen met verstand van zaken. Dan ineens beseft hij dat een paar raketten erop geen oplossing vormen.
– Ook Bank of America heeft fantastische cijfers kunnen presenteren. De megabank maakte in het eerste kwartaal een winst van maar liefst 4,9 miljard dollar. Dat is een winstgroei van 40% ten opzichte van vorig jaar. De banken klagen ondertussen bij de regering Trump dat ze zo veel geld kwijt zijn aan controles. Zonder al die dure controles hadden ze nog heel veel meer kunnen verdienen. Net zoals de inkomens steeds oneerlijker verdeeld worden, zo is dat ook met de bedrijfswinsten. De banken worden ondertussen weer schatrijk en extreem machtig.
– In maart zijn er in Nederland 21.648 woningen verkocht. Dat is een stijging van 34,4% ten opzichte van het jaar er voor in maart. Overijssel zag de grootste stijging. Bijna 60% meer verkopen. In Utrecht was de stijging met ruim 15% het kleinst. Het totaal aantal hypotheken nam met 33% toe. Er wordt dus wel weer uitgeleend, ondanks de extreem lage rente. Overigens waren de cijfers over het eerste kwartaal minder uitbundig. Kijken we naar de eerste drie maanden, dan werden 10% meer woningen verkocht en was de prijsstijging gemiddeld 8,8%. In Amsterdam was de prijsstijging 20%. In Zuidwest Drenthe was er sprake van een daling. Het aantal te koop staande huizen daalt nu wel enorm.
– In Engeland gaan ze deze zomer weer richting verkiezingen. De premier wil een nieuw mandaat van de kiezers.
– Bij nieuwbouw in de stad hoeven gemeenten en provincies niet langer motivaties aan te leveren. Die motivatie blijft wel verplicht bij nieuwsbouw buiten de bebouwde kom.
– Goldman Sachs is niet langer long op de dollar. Hoewel er fundamenteel wel reden voor zou zijn, houden ze rekening met het feit dat de president van de VS een goedkopere dollar wil en bereid lijkt te zijn daar ook werk van te maken. Vorige presidenten logen er over. Trump niet. Hij gaat gewoon openlijk voor een zwakkere dollar.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *