LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 18 okt 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 18 okt 2019

brexit

Er is wat de EU betreft een Brexit deal. Het is in feite een slappe versie van de deal die May al eerder dit jaar sloot met de EU. Een slappe versie, want de rechten van de EU inwoners in het VK en Engelsen in de EU zijn nu van het juridische gedeelte verschoven naar het politieke gedeelte. Dat maakt hun rechten dus onzeker. BoJo wil, net als Trump, buitenlanders verwijderen. Overigens zou de Brexit deal het begin van de onderhandelingen afronden. Het echte werk komt pas na een Brexit akkoord. Nu moet het Britse parlement nog akkoord gaan. Die stemmen morgen.

De tijdelijke Chief of Staff van Trump heeft tijdens een persconferentie alles toegegeven wat Trump volgens de aanklachten heeft gedaan… om vervolgens een uur later alles schriftelijk weer in te trekken. Een strategie die al eerder is toegepast door team Trump. Puur om verwarring te zaaien en het ongewone ‘gewoon’ te laten lijken.

BoJo denkt dat hij morgen genoeg stemmen gaat krijgen om de surrender deal van hem er in het parlement door te krijgen. Hij doet wel zo zeker, maar het is nog allerminst zeker.

Over surrender gesproken… De VS heeft Turkije volledige vrijheid gegeven in Noord Syrië, als Turkije slechts 5 dagen terughoudend wilde zijn. De Koerden zijn volledig verraden door de VS. Het argument was dat ze niet in Normandië hielpen. Duitsland mag dus wel uitkijken en China, Brazilië en Rusland ook… Die hielpen daar immers ook niet. Ik begrijp Trumps wens om weg te gaan, maar moet je daarvoor je vrienden verraden? Wat heeft Erdogan over Trump om Trump zo meegaand te laten zijn?

De volgende G7 gaat, als het aan Trump ligt, op één van zijn resorts plaatsvinden. Een situatie die bij elke president voor hem werkelijk onmogelijk zou zijn. Immers mag een president zich niet verrijken via de functie. Het was voor Trumps presidentschap nogal een ding. Nu doet de wet er blijkbaar nog amper toe.

AirBnB zag haar verlies in het eerste kwartaal van 2019 verdubbelen naar 306 miljoen dollar. De omzet steeg overigens wel met 31%.

De Duitse overheid is minder positief over de groeiverwachting van het land. In 2020 zal de Duitse economie naar verwachting nog slechts 1% groeien.

Nog altijd is het door software problemen om de nieuwsbrief uit te sturen. Ik hoop dat de problemen vandaag of anders dit weekend opgelost kunnen worden.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *