LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 17 sept 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 17 sept 2020

rente
  • Volgens de FED komen er de komende drie jaar geen renteverhogingen in de VS.
  • Er is minder vraag naar olie hetgeen funest is voor de olieprijs. Als gevolg daarvan worden beleggers kopschuw om in de sector te investeren. We zien dus ook op de beurs weinig koerswinst en dat jaagt beleggers ook weer weg.
  • Wat de onderliggende reden was is nu nog onduidelijk, maar de reden die de Arabieren geven voor de toenadering tot Israël is een economische. Blijkbaar staat het water ze zo tot de lippen dat ze uit angst voor een economische ramp nu toch in zee willen gaan met hun aartsvijand. Wat de reden ook is, ik denk dat de wereld er wel iets veiliger door wordt.
  • Het aandeel Snowflake is gisteren na de IPO 100% in prijs gestegen. Warren Buffett’s Berkshire Hathaway deed mee voor 1 miljard en kon dus aan het einde van de beursdag neerkijken op een miljard winst (op papier) Het aandeel werd in februari nog op slechts 20% van de huidige waarde geschat. Hoezo hype? Dit is echt een kopie van 1999.
  • Blackrock waarschuwt ook voor de situatie dat beleggers nu instappen in aandelen en dan letterlijk 10 jaar gaan moeten wachten tot die aandelen hun rendement gaan opleveren.
  • In het VK is er wederom een belangrijke jurist opgestapt nu BoJo zijn voorstel heeft doorgedrukt. BoJo heeft nu wel de concessie gedaan dat het parlement de laatste stem zal hebben. Makkelijke toezegging, want zijn partij heeft daar een enorme meerderheid en hij heeft de parlementsleden nog goed onder de duim. Presidentskandidaat Biden heeft al aangegeven dat wat hem betreft de naleving van het Goede Vrijdag akkoord cruciaal is. In de VS is de Ierse lobby heel machtig en Biden geeft hiermee aan dat hij achter de Ieren staat.
  • De Bank of England is van mening dat het land voor een enorme uitdaging staat en dat de vooruitzichten niet best zijn.
  • De dollar is één cent meer waard geworden de afgelopen 24 uur. De trend lijkt gekeerd te zijn, maar het is nog vroeg.
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *