LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 17 oktober 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 17 oktober 2018

stroomnetwerk

– Audi is akkoord gegaan met een boete van 800 miljoen euro vanwege de verkoop van sjoemeldiesels. De boete werd opgelegd door de Duitse toezichthouder.
– Volvo heeft bekend gemaakt dat haar auto’s mogelijk ook niet allemaal door een ‘echte’ test heenkomen. De katalysator lijkt niet naar behoren te werken. Aandelen Volvo stonden intraday gisteren 5% lager.
– Gaat Saoedi Arabië haar olie als wapen inzetten tegen landen die Saoedi Arabië gaan boycotten vanwege de moord op de journalist Khashoggi? Eerlijk gezegd hoop ik er persoonlijk wel op, want een hoge olieprijs is gunstig voor de kansen van duurzame energie. Het maakt de wereld heel duidelijk dat we af moeten van de olie afhankelijkheid. De noodzaak van de transitie wordt dan alleen maar nog duidelijker.
– De ontkenning van Saoedi Arabische regeringsleiders is schaamteloos. Een heel team van schoonmakers kwam, voorzien van de nodige materialen, -door de voordeur- ruim voor de onderzoekers zouden komen. Wat een schaamteloze vertoning is dit toch. Maar goed, waar zeuren we over… De VS begon oorlogen in Irak, Libië en Syrië waar honderdduizenden mensen omkwamen en kijk eens hoe lief wij de VS nog altijd vinden. Dan gaan huilen om een enkele journalist is natuurlijk ook boter op je hoofd hebben.
– Ons stroomnetwerk moet slimmer worden, maar de kennis en de mensen zijn er niet om dat voor elkaar te brengen. We hebben dringend behoefte aan IT deskundigen die daar een rol voor zichzelf in zien, maar die deskundigen zijn met andere dingen bezig.

stroomnetwerk

Ik wil niet zeggen minder goed, maar andere dingen… We moeten overwegen om Chinese gastarbeiders binnen te halen. Er studeren daar tienduizenden van die deskundigen per jaar af en ze gaan vervolgens tegen een hongerloon iPhones onderdelen in elkaar zetten.
– Zou Uber nu naar de beurs gebracht worden, dan is het al 120 miljard dollar waard… Twee maanden geleden was het nog 70 miljard. Wat is er veranderd? Nu, twee maanden geleden werden grote investeerders voor een financieringsronde gezocht. De beursgang is voor het klootjesvolk dat je wel een oor aan kan naaien.
– Wat is beter, FANG aandelen of BANG aandelen? Lees het hier

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *