LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 17 november 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 17 november 2021

  • Ik kreeg gisteren enkele boze reacties op mijn stukje over Aegon. Waar of ik die onzin over aantal doden vandaan haalde? Nu, heel simpel, van de officiële site van het CBS. Die houdt dat voor de Nederlandse staat bij en rapporteert dat. Iedereen kan dat inzien. Blijkbaar zijn feiten soms heel schokkend voor mensen die halve waarheden en hele leugens gewend zijn. Zouden politici die CBS gegevens ook maar eens gebruiken…
  • De koersen van crypto’s zijn blijven dalen. De daling heeft ook forse gevolgen voor de aandelen van bedrijven in de crypto sector. Overigens is Bitcoin recent veel interessanter geworden omdat de blockchain op 14 november geschikt met de Taproot aanpassing is gemaakt voor slimme contracten (smart contracts). Voor de koers maakte dat niets uit. Na de bekendmaking daalde de koers fors.
  • Gisteren ook weer dalingen in de uraniumsector. Eigenlijk is daar geen directe reden voor te vinden. De lange termijn richting is duidelijk. Op de korte termijn knallen koersen alle kanten op. De handel moet immers af en toe gestimuleerd worden. Ik vermoed dus inbrengen van marketmakers. De prijs van uranium is de laatste dagen gestegen van 42 tot nu 48.
  • Nu bij Neo Finance geldverstrekkers ook geld kunnen uitlenen aan ondernemers en ondernemingen zien we dat er al wat meer ruimte voor nieuwe leningen komt. Het aantal verstrekte leningen door particuliere geldverstrekkers is echter nog niet terug op het oude niveau.
  • Duitsland heeft de toestemming voor ingebruikname van de Russische gaspijplijn vertraagd. De uitbater is geen Duits bedrijf en dat is in Duitsland een wettelijke eis. Vreemd dat dit nu pas een probleem is. Je zou bijna denken dat ze daar eerder nooit aan gedacht hebben en nu ineens een stok vonden om de hond te slaan.
  • Gisteren heb ik een video gemaakt over enkele energie onderwerpen. Kijk hier:
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *